Dilluns, 22 de juliol de 2024
dis la teva!

Carta al senyor Xavier Goula, cap de l'ICGC

Redacció 28 de setembre de 2016 a les 11:03

 


En data 26 de setembre de 2016, va sortir publicada al diari Segre una entrevista al cap de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el senyor Xavier Goula. 

A la pregunta: "És possible que a la província hi hagi un terratrèmol considerat devastador per la seua potència?" Goula respon: "és possible, però no molt probable. A les comarques de la Val d’Aran i al Pallars, i que, per sort, no tenen gaire població, tot i que sí en temporades turístiques".

Doncs benvolgut senyor, és cert que a les esmentades comarques no hi ha gaire població, de fet en aquestes i les altres que conformen el territori pirinenc no som més que l'1% de la població del principat, però cal que sàpiga que les nostres vides valen tant com la de qualsevol altra persona, indistintament del lloc on habiti.

Ens sobta, i molt, la banalitat amb la que fa esment a la poca densitat de població del Pirineu referint-se a una remota possibilitat de catàstrofe, menystenint totalment a qui hi vivim, treballem, i ens estimem la nostra terra, fins i tot, denotant certa preferència cap les persones que en temporades de gran afluència turística es desplacen fins a casa nostra.

Els pirinencs i pirinenques lluitem dia rera dia per mantenir el nostre territori en la millor de les condicions, defensant i reivindicant fins l'últim pam d'injustícia que s'hi produeix. Fem mans i mànigues per generar un territori ric en oportunitats on nosaltres, i els que han de venir, puguin llaurar-se un futur digne i esplendorós. El Pirineu no som un aparador o una façana que posem prats i muntanyes els caps de setmana per acollir visitants, som un territori respectable i habitat per persones que ens esforcem per defensar els nostres orígens, la nostra identitat, el nostre dia a dia i sobretot el nostre futur. Som pocs, sí, però no per això menys que ningú!

Les seves paraules, al nostre entendre, manifesten obertament certa despreocupació pel fet que una catàstrofe de gran magnitud pogués afectar el Pirineu, simplement amb l'argument dels pocs habitants. És per aquest motiu, que reclamem que, des del càrrec de responsabilitat pública que ocupa, es retracti de les seves paraules i reivindiquem que atengui i previngui amb la importància i rellevància que pertoca al Pirineu, davant d’una possible, però no molt probable, situació de risc i emergència sísmica.

ERC Alt Pirineu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació