Per quinzè any consecutiu tornen al Pallars Jussà les Jornades Micològiques, organitzades pel
Consell Comarcal del Pallars Jussà amb l'objectiu d'aproximar a la població l'apassionant món dels fongs. Malgrat que aquest any es presenta força complicat degut a la manca de bolets, fins el 6 de novembre s'aniran desenvolupant diferents activitats, entre les quals tallers, conferències, una sortida i degustacions.
Dissabte va tenir lloc la inauguració a la col·legiata del Castell de Mur amb la conferència sobre geomicologia de Josep Girbal, biòleg i membre de la junta de la Societat Catalana de Micologia, que va parlar dels fongs relacionats amb aspectes que afecten a la conservació preventiva i a la restauració dels bens patrimonials.
L'acte va comptar amb la presència del president del Consell del Jussà, Constante Aranda, i de l'alcalde de
Castell de Mur, Josep Maria Mullol. En finalitzar la conferència es van poder degustar plats de cuina amb bolets amb la col·laboració de l'Hotel Terradets, Celler Garcia Muret i Ramiro Feliu.
La propera activitat tindrà lloc el proper dissabte 15 d'octubre a l'Epicentre de Tremp amb la conferència "Bolets i sòls", a càrrec de Jordi Rius, i una degustació de cuina amb bolets.
Consulta el programa de les Jornades Micològiques del Pallars Jussà 2016
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi