Una setmana després del
tret de sortida de les 15es Jornades Micològiques del Pallars Jussà al Castell de Mur, el vicepresident de la Societat Catalana de Micologia, Jordi Rius, va oferir dissabte una xerrada a l'auditori de l'Epicentre de Tremp en què va posar en relació els bolets que acostumem a trobar pel terme amb els diferents tipus de sòls on creixen.
La jornada, a la qual hi va assistir més de seixanta persones, va ser presentada pel president del
Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda. Com cada any al finalitzar hi va haver una degustació de productes tots ells elaborats amb bolets gràcies a la col·laboració de diferents restaurants i productors de la zona.
Les Jornades Micològiques del Pallars Jussà aniran oferint diferents activitats relacionades amb la descoberta del món dels fongs i el bolets fins el dia 6 de novembre. El programa inclou conferències, tallers, sortides de camp i degustacions de plats cuinats amb bolets oferts per diferents restauradors, productors i distribuïdors de la comarca que participen al certamen de forma desinteressada.
Fira del Bolet a Isona
Dins el mateix programa, la localitat d'
Isona dedicarà tot un cap de setmana als bolets, on es duran a terme diferents activitats conduïdes per la presidenta de la Societat Catalana de Micologia, Laia Ribas, alhora que es celebrarà la 14a edició de la fira "Boletus" dedicada als bolets i que enguany tindrà com a novetat el 1r "Boletast", tast de cerveses artesanes i de productes de proximitat.
Les Jornades Micològiques arriben enguany en un moment força complicat pel que fa a la producció de bolets, degut a unes condicions meteorològiques adverses. La manca de pluja, les altes temperatures dels darrers mesos i el vent que ha bufat en determinades zones, han provocat aquesta escassetat. A Sarroca de Bellera, el Jaume Llistosella, professor de biologia vegetal de la Universitat de Barcelona, explicarà quina és la base de la relació entre el clima i l'aparició dels bolets, i com el canvi climàtic els pot afectar.
Les jornades acabaran a La Pobla de Segur, on el cuiner Mariano Gonzalvo, de Lo Paller del Coc, farà un taller d'elaboració de plats cuinats amb bolets.
Consulta el programa de les Jornades Micològiques del Pallars Jussà 2016
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi