Dilluns, 22 de juliol de 2024
ratafia

Licors Portet elabora una ratafia a partir d'una fórmula del segle XVIII

La Ratafia de l'Ermità és un projecte entre Licors Portet i el Calendari de l'Ermità

Redacció 20 d'octubre de 2016 a les 08:53
Fra Valentí Serra mostrant una ampolla de ratafia de l'Ermità | Licors Portet
La marca Licors Portet de la Pobla de Segur presenta la Ratafia de l'Ermità i ho fa com la ratafia catalana més antiga, ja que està elaborada a partir d'una fórmula recuperada per Fra Valentí Serra de Manresa d'arxius caputxons de finals del segle XVIII. Aquest licor ha estat elaborat per la maceració en aiguardent de vi de 17 plantes aromàtiques i fruites. 

La seva graduació és de 26% volums d'alcohol i el contingut en sucre de 250 grams per litre. La ratafia és un dels licors més tradicionals de Catalunya, feta essencialment a base d'aiguardent, sucre i la maceració de nous verdes i plantes aromàtiques. Aquest nou producte s'ha associat amb el tradicional Calendari de l'Ermità. Es tracta d'una publicació anual de caràcter tradicional i popular que compta amb més de 140 anys de trajectòria ininterrompuda.


La ratafia de l'Ermità és un licor aperitiu i digestiu que la tradició pairal i monàstica de Catalunya aconsella una copeta, beguda amb moderació, després dels àpats festius, ja que afavoreix la digestió i activa la circulació de la sang. La ratafia en general és també un excel·lent complement a la cuina en salses o rostits, on aporta tots els sabors i matisos de les plantes amb què s'elabora i també per elaborar postres amb fruita o pastisseria.

Col·lecció l'Ermità i Ratafia de l'Ermità, productes associats

En aquesta nova etapa del Calendari de l'Ermità també es volen incorporar altres publicacions i productes associats a la marca amb l'objectiu d'enfortir-la i dotar-la d'una major presència. Els quaderns de la Col·lecció l'Ermità han estat una primera iniciativa, que ara es veu complementada per la Ratafia de l'Ermità.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació