Dissabte, 6 de juliol de 2024
pirineu

Una iniciativa anònima dóna a conèixer racons «lliures d'estrès» al Pirineu

El projecte es difon a través de fotos a les xarxes socials i en un lloc web

ACN 20 d'octubre de 2016 a les 12:02
Cartell situat al barranc de Puinero, entre Altron i Seurí | Pirineu Tranquil
Les darreres setmanes han aparegut a diferents indrets del Pirineu cartells on es pot llegir en anglès "Vostè està entrant en una zona lliure d'estrès". Amb aquesta iniciativa, i sota el títol de Pirineu Tranquil, un grup de persones anònimes vol donar a conèixer petits racons de les comarques de muntanya que no apareixen a les guies.

Per a fer-ho han creat un lloc web on es poden veure les fotografies dels cartells, una petita explicació d'on estan ubicats i un mapa de la zona, alguns d'ells, a més, estan geolocalitzats. Segons han explicat els promotors del projecte, que no han revelat la seva identitat, els indrets assenyalats "són senzills però especials" i "amb un component sentimental per part de la persona que l'ha escollit".


El camí de Balestui a Peramea; el Clot del Portell, a la Vall Fosca; el Pas de Mainera, a la Vall d'Assuà; o la Font de la Verneda de Vilamitjana, a Tremp, són alguns dels indrets en què persones anònimes i lligades al territori han col·locat els cartells. Pels promotors del projecte és una manera "romàntica i creativa" de divulgar espais del Pirineu que d'altra manera "no apareixerien en un mapa".

Actualment hi ha 17 cartells repartits per les comarques de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, n'hi ha 4 en procés de realització i s'espera que gent anònima de manera voluntària s'hi vagi afegint. Per fer-ho s'han de posar en contacte amb el correu que apareix al lloc web i rebran la informació del que han de fer.
 

Cadira situada en un indret de la Guingueta d'Àneu. Foto: Pirineu Tranquil


Les úniques premisses a l'hora de realitzar el cartell és el text que hi ha d'aparèixer, el número de cartell i fer dues fotos, una del cartell i una altra general de l'indret. La forma o el material del que està fet el cartell es fruit de la creativitat i imaginació de cadascun dels participants.

Segons expliquen en el seu web, l'àmbit geogràfic en el qual se situa la iniciativa és el Pirineu, tot i que, "les limitacions personals" han fet que s'estreni amb el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell. La voluntat, però, és que persones de les comarques de la Val d'Aran i la Cerdanya i fins hi tot el vessant francès del Pirineu o Andorra, se sumin al projecte.

Per ara la iniciativa s'ha realitzat de manera anònima, tot i això, s'assegura des de Pirineu Tranquil, que l'anonimat "no és imprescindible".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació