Dimecres, 3 de juliol de 2024
incendi cerbi

L'incendi de Cerbi continua actiu i ja ha cremat més de 200 hectàrees de matolls i pastures

Els mitjans aeris acaben, per avui, la seva intervenció en un incendi que segueix fora de control i que ja ha cremat 210 hectàrees | S'espera que en les pròximes hores l'incendi acabi de baixar fins el peu de la muntanya, on podrà ser atacat | Els Bombers preveuen una extinció força complicada i que possiblement requereixi més d'un dia | No hi ha ferits ni desallotjats

Jordi Ubach 30 d'octubre de 2016 a les 01:30
Les flames afronten la segona nit en actiu. A la imatge, damunt el mateix poble de Cerbi | Ferran Caminal
ACTUALITZACIÓ DILLUNS, clic aquí.

L'incendi forestal que crema en una zona d'alta muntanya propera al poble de Cerbi, dins el terme municipal de la Guingueta d’Àneu, continua actiu i ja ha afectat unes 210 hectàrees de pastures i matolls, segons els últims càlculs del cos d'Agents Rurals. El foc, de baixa intensitat, es va iniciar dissabte al voltant de les 18:20h i se situa a uns 2.400 metres d'alçada, a la falda del pic de Pilàs.


Amb la posta de sol, els mitjans aeris que hi han treballat durant aquest diumenge han acabat la seva intervenció, que s'ha centrat en ancorar la zona de cua-flanc esquerre de l'incendi per tal d'evitar que les flames arribessin als Canals de Sarredo. Els Bombers han accedit a aquesta zona en helicòpter i s'hi ha hagut de treballat amb eines manuals per tal d'assegurar el perímetre en tota aquesta zona.

On no s'ha pogut treballar, a causa de l'orografia, ha estat al flanc dret. En aquesta zona, el foc, després d’arribar a la carena, ha començat a fer un recorregut descendent per una paret vertical, amb molta roca i sense camins d'accés. Per això, s'espera que en les pròximes hores l'incendi acabi de baixar fins al peu d'aquesta muntanya, on els Bombers el podran atacar a tocar dels prats de la vall, al Serrat Estanyero.
 

El foc envolta la muntanya de Cerbi, a la Guingueta d'Àneu. Foto: Bombers


Al cap de l'incendi, l'orografia també és molt complicada; tot i això, aquí, les flames han carenat la muntanya però no han arribat a baixar pendent a baix. El foc, en qualsevol cas, evoluciona amb baixa intensitat. D'aquesta manera, els Bombers de la Generalitat preveuen que l'extinció serà força complicada i requerirà més d'un dia per a la seva extinció.

Les flames han ocupat un front d'uns dos quilòmetres d'amplada. A causa de l'incendi, les causes del qual encara no s'han determinat, no ha calgut fer cap evacuació ni ordenar cap confinament; en tota aquesta zona no hi ha nuclis de població ni explotacions ramaderes o agrícoles. Tampoc no ha calgut tallar cap carretera.
 

La columna de fum de l'incendi de Cerbi des de Gavàs. Foto: Mireia Segú


De cara a demà dilluns, es preveu enlairar 3 helicòpters, per transportar els Bombers a la zona de treball, i 4 avions de vigilància i atac, que intervindran en l’extinció del foc en els 2 flancs de l’incendi per evitar la propagació de flames.
 

El foc de Cerbi avançant sense control. Foto: Agents Rurals


No obstant, l'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Josep Cervós, ha assegurat que "el foc no preocupa" i que "està lluny de qualsevol lloc habitat del municipi". "És més, creiem que ajudarà a netejar i regenerar les pastures en aquesta zona d’alta muntanya", ha afegit Cervós.
 

Els helicòpters agafen aigua al pantà de la Torrassa. Foto: Armand Simon


La columna de fum de l'incendi ha arribat aquest matí fins a la Conca de Tremp i és visible des d'altres indrets de la demarcació de Lleida, fins i tot des del Solsonès, segons alguns testimonis a la xarxa. 
   
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Successos, Bombers, foc, incendis
Participació