Dimecres, 3 de juliol de 2024
meteorologia

L'hivern arribarà de cop el cap de setmana amb fred intens i neu al Pirineu

Una activa pertorbació portarà les primeres nevades importants a partir de dissabte | Les temperatures seran de ple hivern la setmana que ve i poden baixar fins a 15 graus

Jordi Ubach Llorens 2 de novembre de 2016 a les 14:20
La neu farà acte de presència al Pirineu a partir de dissabte | Mercè Adrian
L'anticicló que ha afectat el Pirineu durant tots aquests dies de Tots Sants té les hores comptades. Segons informa el portal Meteopirineus Catalans, una activa pertorbació portarà un marcat canvi de temps aquest cap de setmana i amb ella les primeres nevades importants de la temporada, especialment a la vessant nord i en algunes valls del Pirineu de cara a dilluns.

De moment, però, ens esperen dos dies de calma meteorològica amb sol i alguns núvols prims amb temperatures més normals per l'època de l'any que no pas les d'aquests últims dies, tot i que la presència de sol farà mantenir l'ambient agradable al migdia. De cara a divendres el cel s'anirà cobrint i dissabte ja arribaran les pluges i nevades per sobre dels 2.000 metres, que es mantindrien diumenge baixant la cota als 1.000 metres.


El dilluns la cota podria baixar per sota dels 900 metres, fet que permetria veure nevar al fons de moltes valls del Pirineu, amb unes temperatures més pròpies de l'hivern que de la tardor. Serà el moment de treure l'abric de l'armari, ja que es preveu que entre avui i el dilluns, les temperatures baixin entre 11 i 15 graus en qualsevol punt del Pallars.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació