Dimecres, 3 de juliol de 2024
incendi cerbi

L'incendi de Cerbi es complica i continua amb punts actius després de quatre dies

Diverses represes durant el matí han impedit estabilitzar avui l'incendi | Ja han cremat 450 hectàrees de pastures, segons l'últim balanç dels Agents Rurals | Els Bombers asseguren que el perímetre es troba "estable" a excepció d'uns 750 metres actius que poden avançar durant la nit | Està previst que les tasques d'extinció i contenció dutes a terme pels Bombers s'allarguin uns dies més

Jordi Ubach Llorens 2 de novembre de 2016 a les 19:52
Un bomber atacant el foc manualment a la muntanya de Cerbi | Bombers
Una cinquantena d'efectius dels Bombers amb personal del GRAF (Grup d'Actuacions Forestals) i dels EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal) han treballat per cinquè dia consecutiu en les tasques d'extinció i contenció de l'incendi que, des del passat dissabte, afecta vegetació de pastures en una zona d'alta muntanya a 2.500 metres d'alçada al nucli de Cerbi, a la Guingueta d'Àneu.

L'últim balanç de l'incendi, que continua actiu en alguns punts del perímetre, és de 450 hectàrees cremades, segons els Agents Rurals. Els Bombers han comptat amb 19 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris (tres helicòpters i dos avions de vigilància i atac) per tal de sufocar els punts que continuen actius. A més dels Bombers, a l'incendi també hi han treballat dos unitats del cos d'Agents Rurals. 


Algunes represes durant el matí han impedit als Bombers donar per estabilitzat l'incendi aquest mateix dimecres, tal i com estava previst. Els Bombers asseguren que la major part del perímetre de l'incendi, que fa més de 16 quilòmetres, es troba estable, però encara hi ha uns 750 metres actius que poden avançar durant la nit, motiu pel qual el foc encara no es troba estabilitzat.
 

Els Bombers intenten controlar per cinquè dia l'incendi de Cerbi. Foto: Bombers



Els Bombers ho tornaran a intentar demà per tal de contenir i extingir definitivament un foc que es preveu que s'allargui uns dies més. Cal recordar que l'incendi es troba lluny de nuclis de població o d'explotacions agrícoles o ramaderes i, per tant, no ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu. Una quarta part de la superficie afectada, unes 104 hectàrees, formen part del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Successos, foc, incendis, Bombers
Participació