Dimecres, 3 de juliol de 2024
meteorologia

Cap de setmana marcat pel fred, la pluja i les nevades a la vessant nord

Les precipitacions arriben abans del previst i aquesta tarda ja descarregaran en qualsevol punt del Pallars | El fred es deixarà sentir a partir de dissabte a la tarda

Jordi Ubach Llorens 4 de novembre de 2016 a les 14:05


Les pluges arribaran abans del previst. Si bé el passat dimecres anunciàvem un canvi de temps acompanyat de precipitacions a partir de dissabte, ara els mapes indiquen que les pluges ja seran protagonistes aquesta tarda i abundants durant la jornada de demà. Tot i això, el fred més marcat no arribarà fins el diumenge, i ho farà deixant un ambient de ple hivern i nevades al vessant nord i ruixats a la resta del Pirineu.


Segons informa Meteopirineus Catalans, aquest divendres ve marcat per un cel cada cop més cobert i per l'arribada de les pluges a primera hora de la tarda, amb una cota de neu molt alta. El dissabte serà un dia marcat per la pluja, i tot i que al matí pugui ser intermitent, continuarà de forma abundant durant la tarda, moment en què entrarà l'aire fred que farà baixar la cota de neu fins els 1.500 metres. En alguns punts del Pallars es poden recollir fins a 80 litres.

Durant la matinada de diumenge s'aniran retirant les precipitacions de gran part del Pirineu, i diumenge tindrem moltes clarianes al vessant sud, tot i que amb alguns ruixats locals probables en qualsevol moment del dia. Al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà més cobert, i la neu podrà fer acte de presència durant gran part de la jornada. La cota de neu se situaria als 1.200 metres i fins i tot, a la nit, als 800 metres.

La setmana que ve serà gèlida i podria portar neu a cotes baixes en el cas que hi hagi precipitació, però caldrà veure'n l'evolució en els propers dies. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació