Dimarts, 23 de juliol de 2024
incendi cerbi

​Un helicòpter dels Bombers revisa i remulla la zona afectada pel foc de les Valls d'Àneu

L'incendi es va controlar divendres a la tarda i en les pròximes hores es preveu podeu extingir-lo totalment | Les flames han cremat en sis dies un total de 567 hectàrees, 104 pertanyents al Parc Natural de l'Alt Pirineu

ACN 5 de novembre de 2016 a les 11:51
Un helicòpter dels Bombers en les tasques d'extinció del foc el passat dilluns | Xavi d'Isavarre
Un helicòpter dels Bombers revisa i remulla aquest dissabte la zona afectada per l'incendi que ha cremat 567 hectàrees a la muntanya de Cerbi, als termes municipals de la Guingueta d'Àneu i Alt Àneu. El foc es va controlar ahir a la tarda i en les pròximes hores es preveu podeu extingir-lo totalment. La gran aliada dels Bombers ha estat la pluja i l'increment de la humitat a la zona, que ha permès aturar l'avançament de les flames després de sis dies exactes.

El foc va començar dissabte passat a la tarda com a conseqüència d'un llamp que va caure en un arbre i que va encendre una vegetació d'alta muntanya molt seca. Finalment s'han cremat 567 hectàrees, de les quals un centenar estan incloses al Parc Natural de l'Alt Pirineu. De la superfície cremada la major part és matoll, 328 hectàrees, mentre que la resta són pastures, boscos i terrenys improductius.


La valoració institucional, dilluns

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, juntament amb el director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, valoraran el proper dilluns l'afectació que ha tingut l'incendi de les Valls d'Àneu en el patrimoni natural. La roda de premsa als mitjans està prevista a dos quarts de dos del migdia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació