Dimarts, 23 de juliol de 2024
incendi cerbi

Extingit l'incendi de vegetació de les Valls d'Àneu

La neu ha cobert de blanc part de la zona afectada per l'incendi | El balanç definitiu és de 567 hectàreees cremades

Redacció 7 de novembre de 2016 a les 09:19
Aquest dissabte ha nevat a les parts altes de la zona de l'incendi | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit aquest diumenge a la tarda l'incendi de les Valls d'Àneu que, des del passat dissabte 30 d'octubre afectava una zona de vegetació de molt difícil accés als termes municipals de la Guingueta d'Àneu i Alt Àneu.

Aquest diumenge un helicòpter amb efectius de la unitat GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) ha tornat a sobrevolar la zona i s'ha revisat tot el perímetre. No s'ha detectat cap columna de fum i tampoc cap punt calent. A més, a les parts altes ha nevat i en molts punts ha plogut.

 
L'incendi ha afectat 567,23 hectàrees de vegetació. D'aquestes, 399,90 hectàrees pertanyen al municipi de la Guingueta d'Àneu i 167,32 al municipi d'Alt Àneu. La major part de la vegetació cremada és matoll (328,38 ha) mentre que la resta són pastures (78,05 ha), massa arbrada (71,05 ha) i terrenys improductius (32,28 ha). La superfície afectada del Parc Natural de l'Alt Pirineu és de 104,39 ha.

Un llamp va provocar l'incendi

Un llamp caigut el passat dia 24 d'octubre i que hauria quedat latent durant cinc dies fins a revifar el dissabte al vespre, dia de l'inici del foc, és la hipòtesi més ferma amb la que treballen els Agents Rurals com a principal causa de l'incendi. Així ho explicava el meteoròleg Eloi Cordomí el passat dijous.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Successos, Bombers, foc, incendis
Participació