Dimecres, 3 de juliol de 2024
integració

​El Consell del Jussà lliura els diplomes als alumnes del servei d'acollida

El president del Consell, Constante Aranda, ha lliurat els diplomes a la quinzena d'alumnes que han participat al programa

Redacció 24 de novembre de 2016 a les 09:07
L'entrega de diplomes ha tingut lloc aquest dimecres | Consell Comarcal Pallars Jussà
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha lliurat aquest dimecres els diplomes a la quinzena d'alumnes que han participat als cursos del Servei Primera Acollida, organitzats pel Servei d'Immigració del Consell Comarcal i co-finançats per la Generalitat i el Fons Social Europeu.

Aquests cursos tenen la intenció de facilitar als nouvinguts els recursos i coneixements del món laboral i social necessaris per a integrar-se en la vida a la comarca. Les procedències dels alumnes són tan diverses com el Brasil, Bolívia, la Xina, Marroc, Senegal o Cuba.


La formació inclou mòduls sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, coneixements de l'entorn laboral i classes de llengua catalana i castellana. Els alumnes s'han mostrat molt optimistes amb els cursos i contents per la informació i eines rebudes.

Com ha explicat l'Amal, alumna vinguda del Marroc, "la comunicació i acollida han estat molt bones" i els han "ajudat a tenir informació necessària" que desconeixien sobre temes com recerca de feina, tràmits institucionals o els costums i hàbits dels catalans.

La participació del Servei Primera Acollida també suposa, per als alumnes, facilitats a l'hora de tramitar permisos de residència i d'altres tràmits necessaris per a regularitzar la situació de les persones immigrades. Iniciatives com aquesta se sumen a d'altres com els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística, també oferts a l'edifici del Consell Comarcal.

El president del Consell Comarcal, Constante Aranda, ha valorat molt positivament aquest tipus de formació que ajuda al nouvingut a situar-se millor en el seu entorn i sentir-se part de la societat a la qual acaba d’arribar. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació