Dimecres, 3 de juliol de 2024
teatre

«A Galet» triomfa al certamen nacional de teatre aficionat

"El loco y la camisa" aconsegueix quatre premis i una nominació, entre els quals el segon premi del jurat i el premi especial del públic

Jordi Ubach Llorens 28 de novembre de 2016 a les 10:41
L'expedició trempolina va ser rebuda en la seva arribada a Tremp | A Galet
La companyia de teatre aficionat de Tremp "A Galet" ha aconseguit quatre premis i una nominació en el 13è Certamen nacional de teatre aficionat "Paco Rabal", celebrat a Águilas (Múrcia), amb la representació de l'obra El loco y la camisa de Nelson Valente. La pallaresa ha estat una de les quatre companyies que han participat al concurs, seleccionades d'entre una seixantena de tot l'estat espanyol.

El loco y la camisa ha aconseguit el segon premi del jurat, valorat en 800 euros, així com el premi especial del públic a la millor obra. A títol individual, l'obra s'ha endut el premi a la millor interpretació masculina i a la millor actriu de repartiment, reconeixements que han recaigut en Blai Castell i Maria José Herrera, respectivament. A més, ha aconseguit una nominació a millor actor de repartiment, que ha estat per Antonio Muñoz.


Els guanyadors s'han donat a conèixer aquest dissabte en l'acte d'entrega de premis, que ha tingut lloc a l'Auditori i Palau de Congressos Infanta Elena de la ciutat murciana. El certamen està organitzat per l'Ajuntament d'Águilas i s'ha celebrat els dies 22 i 29 d'octubre i el 5 i 12 de novembre en quatre jornades d'una sola sessió.

La companyia pallaresa, que va actuar el 5 de novembre, ha rebut el suport de l'Ajuntament de Tremp i la Diputació de Lleida.

Una adaptació de l'obra de Nelson Valente

El boig i la camisa és una adaptació de l'obra El loco y la camisa, de l'argentí Nelson Valente, que ha cedit els drets d'autor a la companyia. A Galet va representar l'obra a Tremp el juny de 2015 en dues sessions, saldades amb un èxit rotund. Per tal de participar a la mostra de teatre amateur d'Águilas, la companyia ha hagut d'adaptar l'obra novament al castellà, recuperant el seu títol original.
 

La companyia de Tremp representant l'obra al teatre La Lira de Tremp. Foto: A Galet


La companyia A Galet és una agrupació que desde l'any 2004 es dedica de forma amateur al teatre en diferents formats, ja sigui d'escenari, de carrer, o bé amb improshows o interpretant papers en films cinematogràfics. El seu nucli es mou entre les 15 i 20 persones, però es nodreix d'un gran nombre de col·laboradors, fins arribar a la cinquantena de persones en actes puntuals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació