L'Epicentre de Tremp ha estat seu aquest dijous de la presentació del
postgrau en Gestió de Destinacions de Turisme de Muntanya, un projecte que neix d'una iniciativa de la
Societat de Foment del Pallars Jussà (Jussactiu) i de la
Universitat d'Andorra i que compta amb la col·laboració de la
Fundació Themis (OMT) i la
Colorado State University.
En el mateix acte s'ha fet la signatura del conveni de col·laboració entre Jussactiu, la Universitat d'Andorra i la Fundació Themis, amb la presència del president de Jussactiu, Josep González; el rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau; i el director executiu de la Fundació Themis, Omar Valdez.
Aquest projecte respon a la iniciativa de Jussactiu, que en el marc de la seva responsabilitat de foment de la comarca, ha decidit promoure uns estudis universitaris de postgrau orientats a formar professionals en la gestió d'empreses i de programes de turisme de muntanya.
El president de Jussactiu, Josep González, ha assegurat que aquest projecte pot ser "històric", ja que suposa una important projecció turística pel Pallars a nivell internacional. Un fet, segons González, que molt possiblement es tradueixi en nous llocs de treball a la zona, ja que aquests estudiants, vinculats al món del turisme, seran els millors prescriptors i difusors tant pel Pallars com d'Andorra en el seu entorn personal o professional.
El postgrau està dirigit a llicenciats i professionals del sector turístic públic i privat amb experiència o en relació directa en la creació o aplicació de estratègies, polítiques de gestió, planificació i promoció de les destinacions turístiques de muntanya. Serà el primer i únic programa a nivell internacional d'educació superior especialitzat en la gestió de destinacions turístiques de muntanya amb un enfocament integral i pràctic.
Dos anys de durada, online i en anglès
El coordinador acadèmic del Postgrau, Raul Revuelta, ha exposat als assistents en què consistirà aquest postgrau, que es preveu que s'iniciï a l'octubre de 2019. El postgrau en Gestió de Destinacions de Turisme de Muntanya neix amb la voluntat de "realitzar accions formatives per millorar la competitivitat en un mercat, el de muntanya, cada cop més competitiu", segons Revuelta.
Els signants van formalitzar la signatura del conveni. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà
Un dels objectius bàsics que es planteja aquesta nova formació, és el de la internacionalització, ja que s'espera establir aliances amb altres tipus d'institucions com la Colorado State University, per tal de donar entrada a experts d'altres universitats i d'ampliar la diversitat geogràfica per completar un mapa de distribució de formació.
El postgrau especialitzat en turisme de muntanya partirà d'un diploma de 30 crèdits ECTS -equivalent cadascun a unes 25-30 hores de treball-, amb la idea que els alumnes que al cursin acabin tenint un màster en dos anys. Segons Revuelta, "s'estan generant continguts suficients per poder fer aquest màster", tot i que admet que encara s'ha d'acabar d'ajustar i planificar.
Els estudis es desenvoluparan íntegrament en anglès i el seu format serà
online, tot i que tindrà dos períodes presencials. Un es farà a Andorra i l'altre, al Pallars Jussà, on es preveu que s'hi facin diferents tallers, visites tècniques i un seminari. El postgrau serà "una referència a nivell mundial", segons han indicat fonts de Jussactiu.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi