Dimecres, 3 de juliol de 2024
turisme

El Pirineu tanca el macropont amb una ocupació del 60%

La falta de nevades a mitja setmana frena les pernoctacions, però les estacions d'esquí lleidatanes reben 90.000 esquiadors

ACN 12 de desembre de 2016 a les 09:24
Espot és una de les estacions pallareses que ha obert aquest pont | Skipallars
Gairebé 90.000 esquiadors han passat per les estacions del Pirineu de Lleida aquest macropont de la Constitució i la Puríssima, el tercer millor registre dels últims 15 anys. La falta de nevades a mitja setmana, però, ha frenat les pernoctacions, i l'ocupació mitjana a les comarques de muntanya durant aquests 9 dies s'ha situat al 60%, a la banda baixa de les previsions, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Els hotels a peu de pistes sí que han complert les expectatives i han fregat la plena ocupació. De forfets se n'esperaven vendre uns 70.000 i finalment s'han superat els 88.500 (un 26% més) malgrat que les estacions només han pogut obrir el 60% dels dominis esquiables. Turisme rural i bungalows han estat els allotjaments amb més demanda la segona part del pont, amb més del 70% d'ocupació. 


L'afluència de turistes s'ha escalonat per la coincidència de dos ponts en una mateixa setmana i això ha fet que no s'hagin registrat pics d'ocupació tan alts com en altres ocasions. El director del Patronat del Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, assegura que la valoració global és "satisfactòria" perquè "hi ha hagut molt moviment tant al Pirineu com a la plana" i sobretot per a l'esquí "ha estat un bon tret de sortida de la temporada".

Amb vistes al període festiu de Nadal, "les perspectives són bones, hi ha un alt volum de reserves i per Cap d'Any ja està pràcticament ple". En tot cas, puntualitza que "com sempre, estem mirant al cel i pendents de precipitacions; si arriben esperem un magnífic Nadal, si no, evidentment no serà el mateix".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació