Dimecres, 3 de juliol de 2024
accessos

El Pallars Sobirà prioritza la millora de la carretera de Montenartró

La carretera es troba en unes condicions precàries i s'hi actuarà quan la meteorologia ho permeti | El Pallars Jussà acordarà un pla d'actuació amb els ajuntaments en les properes setmanes

Jordi Ubach Llorens 17 de desembre de 2016 a les 09:56
El mal estat de la carretera de Montenartró és evident | Consell Comarcal Pallars Sobirà
La carretera de Montenartró, nucli que pertany a Llavorsí, és la primera actuació de millora que contempla el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. L'endemà mateix de signar el conveni amb el Departament de Territori, pel qual es destinaran 205.000 euros per millorar les carreteres d'accés a nuclis habitats del Sobirà, l'ens comarcal ha posat fil a l'agulla i s'ha reunit aquest divendres amb membres de l'EMD de Montenartró.

La trobada ha servit per activar la millora de la carretera d'accés al nucli, una actuació prioritària que començaria, segons ha assenyalat el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, en els propers mesos "quan la meteorologia ho permeti". Isús ha explicat que la carretera de Montenartró "està molt malmesa" i en unes condicions "precàries", i és que per aquest motiu que s'hi actuarà ràpidament. 


Isús també ha explicat que un cop feta la millora de la carretera de Montenartró, i després també de l'actuació d'urgència que s'està efectuant a Baiasca, es contemplaran més actuacions en altres carreteres de la comarca, com l'arranjament de la LV-5131 a Soriguera, la pavimentació de la carretera de Tírvia a Farrera, o el desbrossament i estassada de vegetació a les masies de Llaràs, entre altres.
 

Membres del Consell s'han reunit amb representants de l'EMD de Montenartro. Foto: CC Pallars Sobirà



El Jussà, pendent d'acordar les actuacions

Al Pallars Jussà, les actuacions ja s'han previst, però la temporització resta pendent d'acordar amb els ajuntaments que ho sol·licitin. El Consell Comarcal del Pallars Jussà, que ha rebut 131.000 euros del departament de Territori, es posarà en contacte en els propers dies amb els consistoris per tal que informin de les actuacions que considerin més urgents.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Constante Aranda, es prioritzaran les actuacions en funció del mal estat de la carretera, de l'habitabilitat del nucli o masia i del nombre de quilòmetres de xarxa de camins rurals de què disposa cada municipi. Aranda ha explicat que aquest hivern es fara una primera ronda d'actuacions i de cara a l'any vinent s'abordarien les menys urgents.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació