Dimecres, 3 de juliol de 2024
frau

Identificades dos persones a la Pobla de Segur per revisions de gas fraudulentes

Les víctimes eren en la majoria dels casos persones d'edat avançada | Els acusats formen part d'una empresa

Jordi Ubach Llorens 28 de desembre de 2016 a les 12:13

Els Mossos d'Esquadra han identificat un grup de persones a la Pobla de Segur que haurien estafat a persones d'edat avançada amb revisions de gas innecessàries, falses o inexistents arran de l'avís d'un dels clients. Segons han confirmat els Mossos, els acusats, que formen part d'una empresa de gas, no han estat detinguts ja que no s'ha efectuat cap denúncia.

L'alerta es va activar durant la jornada d'ahir a les xarxes socials i del Whatsapp. Molts veïns de la Pobla de Segur, Aramunt i Sant Martí de Canals van alertar a través d'aquests canals de la presència de dos persones que robaven a les cases passant-se per revisors del gas. L'avís d'un dels clients va activar la policia, que va identificar els infractors.



Consells de seguretat

Per evitar estafes com aquestes, els Mossos d'Esquadra recorden que les revisions obligatòries de gas sempre són comunicades per correu aproximadament un mes abans. Davant de qualsevol dubte, recomanen trucar a la companyia per confirmar-ho. El cobrament de les revisions mai les farà la persona que realitza la inspecció, sinó que es cobrarà a través de la factura del gas.

Si s'acaba deixant entrar a l'instal·lador, s'ha de procurar no deixar-lo sol en cap moment per minimitzar el risc de ser víctima de furts. En el cas de ser víctima d'un robatori o de sospitar que la persona que tenim davant no és un instal·lador homologat, s'ha de trucar immediatament al telèfon d'emergències 112 perquè els agents es desplacin fins al lloc al més aviat possible.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació