Dilluns, 1 de juliol de 2024
pagesia

Agricultura abona el 100% de l'ajut de compensació de la campanya 2015

L'import total d'ajut per aquesta línia haurà estat d'uns 2,1 milions d'euros per a 436 beneficiaris

Redacció 11 de gener de 2017 a les 17:45
La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, en imatge d'arxiu | ACN
El Departament d'Agricultura ha ingressat 3.769.014 euros corresponents al segon pagament de l'ajut de compensació a les zones amb limitacions naturals o altres limitacions especifiques. D'aquesta manera, s'abona el 100% d'aquest ajut corresponent a la campanya 2015, amb un import total d'ajut de 11.795.744,42 euros per a 4.931 beneficiaris. El primer pagament, de 8.026.730,42 euros, es va fer efectiu el 23 de setembre.
 

Aquest ajut és cofinançat, a banda del FEADER, pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA).  Per tal de poder completar el pagament fins el 100% de l’import i tenint en compte que el MAPAMA no va lliurar més fons en termini per efectuar el pagament, el DARP es va fer càrrec del segon pagament del 32% restant junt amb el fons FEADER.

El retard en els pagaments de la indemnització compensatòria han motivat darrerament les queixes de bona part de la pagesia catalana. L'última acció va tenir lloc el passat 16 de desembre en un tall múltiple de carreteres en sis localitats catalanes, entre elles a la Pobla de Segur.
 
L'objectiu d'aquesta línia d'ajuts és assegurar un ús continuat de les terres agràries, contribuir al manteniment d’una comunitat rural viable, que possibiliti la conservació del camp, així com mantenir i fomentar sistemes agraris sostenibles amb especial consideració a les exigències mediambientals.

Per això, es compensen els costos addicionals i les pèrdues de renda per la realització de l'activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques. Els pagaments es concedeixen als agricultors que es comprometin a dur a terme la seva activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques designades.

En total i per comarques, l'import de l'ajut de compensació a les zones amb limitacions naturals al Pallars Jussà ha estat de 1.077.554 euros, el més alt de la demarcació de Lleida, repartit en 292 beneficiaris. A continuació s'hi troba el Pallars Sobirà amb un import que ascendeix fins els 1.048.399 euros dividits en 144 expedients.


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació