Dimecres, 24 de juliol de 2024
meteorologia

Onada de fred a la vista

Les temperatures baixaran a partir de divendres i entre dilluns i dimarts es viuran els dies més gèlids de l'hivern | No es descarta que la neu aparegui en cotes baixes

Redacció 12 de gener de 2017 a les 12:11
El poble d'Àreu sota una capa de neu, aquest dimecres | Mercè Adrian
Onada de fred a la vista. Catalunya viurà els propers dies -especialment a partir de dilluns vinent- els dies més gèlids des de l'inici de l'hivern en una situació que es pot allargar uns quants dies. Tot plegat després d'un dijous de transició on les temperatures, tant al matí com al migdia, han pujat transitòriament. El Servei Meteorològic ja ha activat un preavís per la baixada dels termòmetres.

Un front que arribarà aquest divendres obrirà les portes al fred. Portarà vent de nord i nevades al Pirineu, especialment a la cara nord, amb una cota que pot baixar fins als 600 metres. Després d'un cap de setmana molt fred, la situació anirà a més a partir de dilluns amb una segona entrada ara d'origen siberià. Les temperatures seran sota zero a bona part del país excepte al migdia i, hores d'ara, no es pot descartar que hi hagi nevades fora del Pirineu a cotes baixes.


Segons el portal MeteoPirineus Catalans, l'onada de fred que ens arriba serà "de primera categoria" i es deixarà notar ja a partir de divendres, quan les temperatures cauran uns 10ºC de mitjana respecte les d'avui. Les mínimes podrien arribar entre dilluns i dimecres als -27ºC al sostre de Catalunya, la Pica d'Estats, amb màximes que no sobrepassarien els -15ºC. Caldrà seguir-ho amb atenció.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació