Dilluns, 22 de juliol de 2024
meteorologia: onada de fred

Segona nit de glaçades generals al Pallars

Les mínimes han pujat lleugerament a causa del vent però han deixat registres que al Pirineu han oscil·lat entre els -10ºC i els -20ºC | El Port de la Bonaigua continua tancat al trànsit per risc d'allaus

Jordi Ubach Llorens 19 de gener de 2017 a les 08:50
El pantà de Tavascan, congelat, amb el poble nevat al fons | ACN
Segona nit de glaçades quasi generalitzades a Catalunya. Això sí, el vent ha evitat una caiguda tant contundent de les temperatures com dimecres i ha fet que les mínimes en molts punts hagin pujat entre 3 i 5 graus. Tanmateix, aquest mateix vent és el que faci augmentar la sensació de fred.

De nou, les mínimes han estat especialment baixes al Pirineu. Das, amb -19,0 ºC, ha tornat a registrar la temperatura més baixa. A les comarques pallareses, destaquen els -16,1ºC de la Pica d'Estats, els -15ºC d'Esterri d'Àneu o els -11,1ºC de la Bonaigua. També destaquen els -10,1ºC de Certascan o els -9,9ºC del refugi d'Amitges. Espot amb -10ºC, Tremp amb -7,7ºC i la Pobla de Segur amb -7,6ºC també han tingut mínimes molt baixes. A Sort s'han quedat als -4,7ºC.


La presència de núvols –que també han ajudat a frenar les mínimes- provocarà aquest dijous al migdia que les màximes siguin més curtes. El Servei Meteorològic de Catalunya manté la previsió d'onada de fred amb temperatures extremes de forma generalitzada a Catalunya per aquest dijous al matí. La previsió s'estén també a la matinada de dijous a divendres i al matí del divendres, moment en el qual es preveu que la situació ja començarà a millorar cap a valors més habituals i no tan extrems.

Pel que fa al trànsit, aquest matí es mantenia tallada la C-28, de Vaquèira al Refugi d'Ares, al Port de la Bonaigua, per perill d'allaus. A més, calen cadenes entre el cap del Port i la Peülla, també a la C-28, per la presència de neu a la calçada, segons el Servei Català de Trànsit.

Es manté el risc d'allaus

Protecció Civil manté la prealerta del pla Allaucat pel risc generalitzat al Pirineu Occidental. Es tracta de risc fort -4 sobre 5 en l'escala europea- d'allaus a l'Aran, a la Ribagorçana-Vall-Fosca, a la meitat nord de la Pallaresa i al Perafita-Puigpedrós. Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el perill d'allaus va en descens aquest dimarts.
 

Mapa de perill d'allaus d'aquest dijous. Foto: ICGC


VÍDEO: Predicció meteorològica al Pirineu per les properes hores

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació