Dilluns, 22 de juliol de 2024
recerca

Es presenta el treball guanyador de la 5a Beca de Recerca del Pallars Jussà

Ignasi López ofereix una conferència sobre sobre el seu treball "Morir a la Catalunya Nordoccidental de la Contrareforma"

Redacció 21 de gener de 2017 a les 11:27
Imatge de la presentació d'ahir a l'Epicentre de Tremp | Epicentre
L'auditori de l'Epicentre de Tremp ha acollit aquest divendres la conferència del treball guanyador de la 5a beca Mn. Jesús Castells i Serra, amb el nom Morir a la Catalunya Nordoccidental de la Contrareforma" a càrrec de l'autor de la recerca, l'historiador Ignasi López i de Marta Sancho, Dra. en Historia Medieval i professora de la Universitat de Barcelona.

L'objectiu de la recerca és aproximar-se al fenomen de la mort -indirectament, també a la vida- des de les seves diferents vessants en la Catalunya Nordoccidental, com el discurs legal davant de la mort, l'apreciació de la vellesa, la malaltia i les morts violentes, l'apreciació de la mortalitat infantil, l'avaluació de la mortalitat per gèneres i mitja d'edat o la mort en societat.


El jurat va premiar el treball pel seu rigor teòric i metodològic de les fonts i la bibliografia, per la claredat dels objectius i la seva temàtica relacionada a la història de les mentalitats i la coherència amb l'abast territorial proposat. López Trueba és arquitecte superior per la Universitat de Navarra i doctorand en Història per la Universitat de Lleida.

La beca, de caràcter anual, està dotada amb 3.000 euros i la publicació del treball. Està organitzada conjuntament entre l'Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

El seu objectiu fonamentalment es premiar al millor projecte de recerca inèdit sobre història i a qualsevol altre àmbit d’estudi que se centrin en els fons documentals ingressats a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació