Dilluns, 8 de juliol de 2024

El Natural Optics supera el Viladecans sobre la botzina en un partit vibrant (71-69)

Una cistella en l'últim sospir d'Oriol Ubach dóna el triomf a l'equip pallarès, que lidera la classificació juntament amb el Fraga

Redacció 23 de gener de 2017 a les 11:18
El Tremp va suar de valent per superar un rival directe | Darío Albert
Partit dels que fan afició el que es va jugar dissabte al pavelló del Juncar i que va enfrontar el Tremp amb el Viladecans BM, dos dels millors equips del grup 1 de Tercera Catalana i que es disputen una de les places d'ascens a Segona. Els pallaresos van guanyar el partit a l'últim segon gràcies a una cistella d'Oriol Ubach en la darrera jugada de partit, amb el marcador empatat a 69 i quan tot semblava que el partit s'hauria de resoldre a la pròrroga.

El partit va començar amb el respecte mutu entre tots dos equips. Una prova d'això és que la primera cistella no va arribar fins el minut 3. El Viladecans, però, va sortir més concentrat i de seguida va agafar el timó del partit. A base de triples, els visitants destrossaven un Tremp que es mostrava desencertat en atac. El primer quart acabaria amb un resultat d'11 a 19.

Al segon període va arribar la primera reacció del Tremp, encara que tímida. Fins el minut 14 de partit el Viladecans va continuar controlant el matx, aconseguint el màxim avantatge del partit (18-31). El Tremp va aconseguir rebaixar el desavantatge als 9 punts al descans (32-41) davant un rival sòlid que en els primers 20 minuts ja havia anotat vuit triples.

Una de les claus del partit va ser l'inici del tercer període. Amb un parcial de 7 a 0, el Tremp es va posar a només dos punts dels visitants. El partit adquiria una altra forma: els pallaresos van començar a fluir en atac, a agafar confiança i a creure en la victòria. El Viladecans, per contra, fallava els tirs que li havien entrat a la primera meitat i començava a sentir la pressió del nombrós públic que va presenciar el matx. El tercer període acabaria amb empat a 50 i tot per disputar en els últims deu minuts.

L'últim quart va ser d'aquells que es recordaran a Tremp. Els pallaresos es posaven per primer cop per davant al minut 3 (55-54). El Viladecans es refeia i les alternances en el marcador es van anar succeïnt fins el minut 8, amb el resultat de 64-65, moment en què es va produir la segona clau del partit: un triple de Pere Aguilar i una cistella de Ruben Rodríguez donaven la màxima diferència al Tremp (69-65) a falta d'un minut i mig.

Però el Viladecans no havia dit l'última paraula. Amb un marcador de 69-66 i amb l'última possessió pels del Baix Llobregat, el Tremp va decidir defensar la jugada i no portar el rival a la línia de tir lliure. El visitant Ordónez ho aprofitava forçant amb habilitat una falta de tres tirs lliures a falta d'1,46 segons pel final, llançaments que va anotar per empatar el partit a 69. A partir d'aquí, el deliri. Oriol Ubach rebia una pilota de banda de Carmona per anotar in extremis la cistella de la victòria.

Amb aquest triomf davant un rival directe, el Tremp continua coliderant el grup 1 de la Tercera Catalana amb 12 victòries juntament amb el Penya Fragatina, que es va desfer sense problemes del Bàsquet Base Tarragona. El Viladecans, per contra, se situa tercer amb 11 victòries. La propera setmana, el Tremp torna a jugar a casa en el primer partit de la segona volta davant el Calafell.