Dimecres, 3 de juliol de 2024
esquí

Uns 1.500 alumnes del Pirineu participen al programa «Esport Blanc Escolar»

La iniciativa té per objectiu educar mitjançant l'esport a respectar i gaudir de les muntanyes del país

ACN 25 de gener de 2017 a les 10:11
Escolars del Pirineu practicant l'esquí nòrdic, aquesta setmana | ACN
Els alumnes de les escoles de les comarques pirinenques de la Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Berguedà, Ripollès, Solsonès i Cerdanya, han començat aquesta setmana a tenir l'esquí com una matèria més a estudiar dins l'assignatura d'educació física en el marc del 3r programa "Esport Blanc Escolar".

Els escolars de tercer i quart de primària aprendran les nocions bàsiques de les tres modalitats d'esquí més habitual, esquí nòrdic, alpí i surf de neu, o podran perfeccionar si ja en saben. El programa inclou tres jornades d'esquí de fons, dues d'esquí alpí, dues de surf de neu i una de freeride.


El responsable dels programes de Promoció Escolar de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Joel Ribalta, ha explicat que en aquesta quarta fase uns 1.500 alumnes de tercer i quart de primària d'uns 40 centres del Pirineu participen del programa. Ribalta apunta que "el programa es valora molt positivament després de tres anys, ja que a diferència d'altres programes de neu en aquest poden participar tots els alumnes".

Les activitats d'esquí nòrdic es duen a terme a les estacions de Sant Joan de L'Erm, Tuixent - La Vansa, Baqueira Beret, Aransa, Lles, Guils-Fontanera, Tavascan i Virós mentre que les activitats d'esquí alpí i snowboard, tindran lloc a Baqueira Beret, Boi Taüll, La Molina, Masella, Port Ainé, Port del Comte, Vall de Núria i per primer any s'incorpora l'estació de Vallter 2000.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació