Dilluns, 22 de juliol de 2024
vi

Torna el cicle «Biblioteques amb DO» a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp

L'objectiu és acostar la cultura del vi a través d'un programa d'activitats variat i de qualitat | Vuit cellers del Pallars Jussà participen enguany al cicle

Jordi Ubach Llorens 31 de gener de 2017 a les 12:10
El cicle Biblioteques amb DO s'ha presentat aquest dimarts a Tremp | Jordi Ubach
La Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp participa per cinquè any al cicle d'activitats «Biblioteques amb DO», una iniciativa del Servei de Biblioteques de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Tremp i la complicitat dels cellers de la comarca. L'objectiu del cicle és acostar la cultura del vi a través d'un programa d'activitats variat i de qualitat, que en el cas de Tremp es desenvoluparà durant el mes de febrer.

Entre les activitats programades, destaca la conferència La literatura i el vi: un maridatge sensorial de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, que tindrà lloc aquest divendres a partir de les 19 hores. També és remarcable la presentació del llibre El càtar proscrit de Jaume Clotet, premi Néstor Luján de Novel·la Històrica 2016, que tindrà lloc el divendres 10 de febrer també a les 19 hores.


Al programa d'enguany, a més, hi tenen cabuda tallers infantils i per a famílies, una sortida enoliterària, un taller de cuina i maridatge o una conferència a càrrec de l'escriptor pallarès, Pep Coll. A més, s'ha convocat el concurs "Música de vi" de maridatge de música amb vins pallaresos, al qual es pot participar fins al dia 5 de febrer.

Algunes biblioteques complementen la programació d'activitats amb la producció d'una edició limitada d’ampolles de vi, com a símbol identificatiu del projecte. En el cas de Tremp, el celler El Vinyer de Fígols ha etiquetat una edició especial del vi Turritel·la Negre per al cicle Biblioteques amb DO 2017 per un preu de 8 euros l'ampolla.
 

Ampolles commemoratives de l'edició d'enguany. Foto: Jordi Ubach


Promoció conjunta del territori

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha explicat durant la presentació del cicle que participar en activitats com Biblioteques amb DO "ens dóna la oportunitat de donar a conèixer els nostres vins, coincidint en una època molt fructífera per les nostres bodegues". El mateix opina Jeroen Nagtegaal, del Celler Sauvella d'Orcau, que ha explicat que activitats com aquestes donen un "valor afegit" al seu producte, ja que permet donar-lo a conèixer a nivell local.

Eva Carmona, del Celler El Vinyer de Fígols, ha assegurat que l'activitat "és molt positiva per tots els cellers de la comarca". Carmona ha dit que una de les característiques dels cellers de la subzona Pallars és "la bona relació que tenim entre tots" i ha afegit que "sempre que podem intentem fer pinya i promoció del territori de manera conjunta".
 

Ampolles dels cellers pallaresos que participen enguany al cicle. Foto: Jordi Ubach

 

Consulta el programa "Biblioteques amb DO 2017" a Tremp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació