Dijous, 4 de juliol de 2024
meteo

Cap de setmana marcat per les precipitacions i el fort vent

Torna la neu, especialment al vessant sud a partir dels 1.400 metres, tot i que diumenge podria baixar fins els 800 | El vent podria superar els 125 km/h a les cotes altes del Pirineu

Redacció 3 de febrer de 2017 a les 18:35
La inestabilitat estarà present com a mínim fins dilluns | PGC
El Servei Meteorològic de Catalunya ha publicat un avís per neu i vent per aquest dissabte a bona part del Pirineu occidental per una tongada de precipitacions que afectaria les comarques pallareses, especialment a la cara sud. La jornada de dissabte estarà marcada per la nuvolositat variable, el fort vent i les precipitacions, en forma de neu a partir dels 1.400 metres, especialment durant la matinada i el vespre. 

Les ventades previstes portaran ratxes que a les cotes més altes del Pirineu podrien superar els 125 quilòmetres per hora a cotes altes. Per aquest motiu, Protecció Civil ha posat en prealerta el Procicat al Ripollès, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. A banda de la neu i el vent, el cap de setmana estarà marcat per la pluja i alguna nevada, com la que ja hem tingut aquest divendres en cotes mitjanes del Pallars. Tot i això, el sol es deixarà veure, especialment al migdia. 


De cara a diumenge s'espera que les precipitacions no desapareguin. La cota de neu caurà fins els 800 metres a finals de la jornada i podria arribar al fons de les valls el vespre i la nit. A la resta del Pirineu pot precipitar en qualsevol punt de manera esporàdica i el vent es mantindria, especialment a finals de la jornada. La inestabilitat continuarà sent la tònica a partir de dilluns, extrem que haurem de seguir amb atenció les properes hores.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació