Dimecres, 3 de juliol de 2024
central de talarn

La Central de Talarn exhibeix el patrimoni hidroelèctric

L'equipament turisticocultural La Central, ubicat al municipi de Talarn, reobre les portes

Lina Borrell 15 de febrer de 2017 a les 10:34
El públic té la possibilitat de veure les turbines en funcionament | Ara Lleida
L'equipament turisticocultural La Central, ubicat al municipi de Talarn, ha reobert les portes amb la finalitat de posar a l'abast del visitant aquest interessant patrimoni industrial. La visita a La Central, un espai ubicat en un dels magatzems del complex que acull l'exposició El Pallars il·lumina Catalunya, es pot complementar amb l'accés a les instal·lacions de la central, en les quals el públic pot veure les turbines en funcionament.

La mostra El Pallars il·lumina Catalunya ofereix un recorregut històric a través de la creació de les grans centrals hidroelèctriques al Pallars Jussà i explica les importants transformacions socials, econòmiques i paisatgístiques que van comportar.


Aquesta exposició està formada per sis àmbits desenvolupats a través de material gràfic, textos, audiovisuals i peces originals que intervenen en la producció hidroelèctrica. Analitza les necessitats energètiques en la industrialització de Catalunya, l'arribada de les empreses hidroelèctriques a la zona, la transformació del Pallars i de Catalunya, i l'expansió de l'explotació hidroelèctrica al Pirineu entre el 1940 i el 1985. 

Les visites guiades es poden fer els dissabtes, a les 10 i 11:30 hores (de l'11 de setembre al 17 de juny), i els divendres, dissabtes i diumenges, a les 10 i 11:30 hores (del 22 de juny al 9 de setembre). Poden concertar-se visites per a grups els dijous i els divendres (a les 10 i 11:30 hores) amb reserva prèvia a través de l'Epicentre de Tremp.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació