Divendres, 22 de novembre de 2024
gastronomia

​Els restaurants del Sobirà volen desestacionalitzar el «facit de Carnaval»

L'Associació Gastronòmica la Xicoia ensenyarà com s'elabora aquest dijous durant la festa del mondongo que celebrarà a Sort

ACN 20 de febrer de 2017 a les 14:18
Taller d'elaboració de 'facit de Carnaval' impartit per dos mestresses | ACN
L'Associació Gastronòmica la Xicoia vol que el "facit de Carnaval" es converteixi en un producte de consum durant tot l'any. Aquest embotit, com el seu nom indica, és molt habitual durant les festes de carnestoltes. Els gastrònoms de la comarca volen que aquest producte es converteixi en una menja habitual durant tot l'any com d'altres embotits característics com són la girella o el xolís.

Durant la festa del mondongo que se celebrarà a Sort el dijous dia 23 hi haurà un taller de "facit de Carnaval" per donar a conèixer aquest embotit característic del Pallars. El 'facit de Carnaval' és un embotit de porc que es fa per Carnaval i es típic del Pallars. És l'estómac del porc farcit de pa, ous, panses, cansalada, all, pebre i julivert.


La Xicoia va realitzar un primer taller d'elaboració de "facit" el passat dijous dia 16 i en realitzarà un segon el pròxim dijous. Les encarregades de la realització de l'embotit són dos mestresses de casa que van aprendre la recepta de les seves àvies.

Pel que fa a la festa del mondongo hi participaran tots els sectors relacionats amb la cuina; gastrònoms, carnissers, xarcuters i mestresses de casa. Aquest taller servirà per recuperar la tradició del mondongo i donar-la a conèixer entre els més joves.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació