Dimecres, 3 de juliol de 2024
vi

Maridatges amb El Vinyer i Terrer de Pallars guanyen el «Música de vi»

La Biblioteca Maria Barbal de Tremp entrega els premis de la 3a edició del concurs

Redacció 27 de febrer de 2017 a les 09:42
Els guanyadors del concurs de maridatge recollint el premi | Biblioteca Maria Barbal
Aquest divendres s'ha lliurat a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp el premi de la tercera edició del concurs "Música de vi", organitzat per la pròpia biblioteca dins el cicle Biblioteques amb DO. El concurs té per objecte difondre la cultura del vi a través de les diferents expressions culturals tot donant a conèixer els vins elaborats a la comarca del Pallars Jussà fomentant l'implicació dels cellers i la participació popular.

El maridatge guanyador ha estat pel vi Turritela rosat 2015 del celler El Vinyer de Fígols amb la peça musical One del grup irlandès U2, proposat per Alfons Francès. La proposta finalista ha estat la de Jordi Uriach amb la cançó Beautiful girl del grup INXS, maridada amb el vi Carràmia del celler Terrer de Pallars.


En total, hi han participat vuit cellers de la comarca: Castell d'Encús, Mas Garcia Muret, Miquel Roca, El Vinyer, Sauvella, Terrer de Pallars, Vila Corona i Xic's de Cal Borrech. S'han fet 48 maridatges amb cançons de música clàssica, blues, òpera, jazz, cançons de rock o rock català. Tots els vins participants han estat combinats en més d'una ocasió.

L'edat dels participants va des del 18 anys fins els 70 i han arribat propostes d'arreu del Pallars Jussà, la província de Lleida i Barcelona. 

Xerrada mitològica de Pep Coll

Previ a l'acte de lliurament dels premis del concurs Música de vi, l'escriptor pallarès Pep Coll ha explicat llegendes al voltant de personatges mitològics. Coll ha fet referència als passatges sumeris, bíblics i de l'antiga Grècia i Roma posant de manifest que mitologia i vi han anat de la mà al llarg de la historia. La xerrada ha acabat fent referència a llegendes del nostre territori com la del castell de Sant Gervàs o la d'el Prat de Comte.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació