Divendres, 5 de juliol de 2024

Carlos Gómez i Lola Brusau s'adjudiquen la Rialp Matxicots Extrem 2013

Miquel Tadeu i Leire Fernández, per la seva banda, s'emporten la Marató, de 42 quilòmetres de recorregut

Pallars Digital 16 de setembre de 2013 a les 15:47
A les 05:30h de la matinada del dissabte es donava el tret de sortida de la 4ª edició de la Rialp Matxicots, una de les curses de muntanya més reconegudes de Catalunya. Prop de 600 atletes van participar entre les 3 curses disputades al llarg del cap de setmana. La més exigent és la Rialp Matxicots Extrem, de 82 quilòmetres, seguida de la Marató, de 42, i la cursa Popular, de 17 quilòmetres.

Com a novetat d'aquesta edició, el recorregut ha passat pels pobles d'Altron i Seurí, des d'on els corredors han pogut gaudir dels espectaculars paisatges que ofereix la Vall d'Àssua, tot passant per la Font de Libeto, el paratge denominat la Verge de la Muntanya, a Caregue, la Serra de Posa, el poble abandonat de Sant Romà de Tavèrnoles, per on només s´accedeix per un estret camí, o els búnquers de la Guerra Civil de Roní.

Carlos Gómez, del C.M. Desamparados, es va imposar a la categoria Extrem amb un temps d'11 hores, 47 minuts i 20 segons. Gómez va creuar la línia de meta amb prop de 30 minuts d'avantatge respecte Esteban Monje, el segon classificat. En categoria femenina Lola Brusau, del Club Excursionista UEC Anoia es va emportar la victòria amb un temps de 13 hores, 41 minuts i 15 segons. 45 minuts més tard arribava la segona classificada, Teresa Forn.

La cursa popular, el diumenge

A les 06:15h va tenir lloc la sortida de la Marató, també amb sortida des de la població de Rialp i passant per les localitzacions de Rialp, Altron, Seurí, Llessui, Cabana del Pastor, Montsent de Pallars, Entremonts, Monterroio, Pas de Mainera, Portella, Mare de Déu de la Muntanya, Caregue, Escàs, Serra de Posa i Surp. Miguel Tadeu, del Salomon Team Portugal, es va imposar al seu compatriota Nelson Pimenta. Tadeu va completar un temps de 05 hores, 04 minuts i 56 segons. En categoria femenina la vencedora va ser Leire Fernández amb un temps de 05 hores, 41 minuts i 28 segons.

La jornada de diumenge va iniciar-se a les 08:30h amb la sortida de la cursa més popular de la Rialp Matxicots. Els corredors van poder passar per Altron, Seurí, Llessui, Sorre, Escàs i Surp. La victòria se la va adjudicar Jaume Folguera, vencedor de la passada edició de la Rialp Matxicots Extrem. El terrassenc del Spiridon-Koalas Team va creuar la línia de meta amb un temps d'1 hora, 44 minuts i 51 segons. En categoria femenina la que es va endur la victòria va ser Rosa Aitana, del Club Esquí La Pobla de Segur, amb un temps de 2 hores, 23 minuts i 35 segons.

El director tècnic de la Rialp Matxicots, Txema Ubach, es va mostrar molt satisfet per com està evolucionant la cursa. "Abans em tractaven de boig, era l'únic que corria al poble. Ara som gairebé 600 els bojos que participem d'aquesta aventura. És molt gratificant".

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, també va valorar molt positivament l'impacte econòmic i turístic de la cursa i les oportunitats que genera a Rialp i a la comarca del Pallars Sobirà.