Dimecres, 24 de juliol de 2024
meteorologia

Torna l'hivern amb nevades que poden ser intenses i ambient més fred

El canvi de temps arriba aquesta tarda amb pluja, vent i nevades que poden deixar més de 30 centímetres de cara a dissabte | Activada la prealerta per nevades al Prepirineu | El diumenge la situació es tranquil·litza però el vent no amainarà

Jordi Ubach Llorens 3 de març de 2017 a les 14:13
Una màquina llevaneu treballant al Port de la Bonaigua, en imatge d'arxiu | ACN
Canvi de temps a la vista. Després d'un mes de febrer pràcticament primaveral, l'hivern torna per recordar-nos que encara no ha dit l'última paraula. Durant aquest vespre i nit passarà una ràpida però activa pertorbació pel nostre país que farà retornar de cop l'hivern, amb una abundant i general nevada i caiguda de les temperatures, segons avança el portal meteorològic Meteopirineus Catalans. El Meteocat ha emès un avís per la possible acumulació de 20 centímetres per sobre els 1.400 metres.

Tot i que el matí i el migdia estaran dominats pel sol i algun núvol prim, el cel es començarà a cobrir a partir de la tarda i abans de sopar ja cauran les primeres precipitacions a la Ribagorça i el Pallars. Plourà o nevarà amb intensitat, especialment durant la nit i matinada, precipitacions acompanyades de vents destacables, en especial a alta muntanya. Les temperatures seran, de moment, força similars a dies enrere.


La nevada serà intensa de matinada, amb cotes que començaran entorn els 1.700 metres però que aniran baixant i que podrien arribar fins els 800 metres a l'Alt Pirineu i Aran. S'esperen gruixos màxims de neu cap a la Ribagorça, l'Aran, Pallars, Andorra i l'Alt Urgell entre els 30 i els 45 centímetres. 

Cap a les 9 del matí de dissabte desapareixeran les precipitacions i s'obriran clarianes, però durarà poc, perquè tornarà a nevar moderadament amb una cota que durant la tarda pot baixar fins els 600 metres. Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat aquest migdia la prealerta del pla Neucat per la previsió de nevades fins als 600 metres a partir d'aquesta propera nit i fins dissabte al Prepirineu.
 
De cara a diumenge la situació es tranquil·litza i dominaran les clarianes a gran part del Pirineu. A mig matí, però, pot tornar a nevar a l'Alt Pirineu i Aran fins a mitja tarda amb una cota que pujarà fins els 1.600 metres. Destacable el vent que començarà a bufar, i molt fort, a partir de la tarda, i que serà molt violent dilluns.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació