Dilluns, 8 de juliol de 2024

Triomf agònic del Natural Optics Pallars Tremp a Balaguer (53-57)

L'equip remunta 4 punts en l'últim minut, amb un parcial de 0-8, per seguir liderant la classificació

Redacció 6 de març de 2017 a les 09:14
Els pallaresos van saber jugar millor els últims minuts | Laia Nadal
Partit no apte per a cardíacs el viscut dissabte al pavelló municipal de Balaguer, un matx que el Natural Optics Pallars Tremp es va endur pràcticament a l'últim sospir i després de remuntar un desavantatge de 4 punts a falta d'un minut. El guió del partit va ser el previst, amb atacs lents i possessions llargues. El primer quart va destacar per la seva igualtat (13-15) i les alternances en el marcador de tots dos equips.

El segon període va estar marcat per dos parcials. El primer, favorable al Tremp, que amb un bon inici es va situar amb un +10 amb només tres minuts de joc (13-23). Els locals van reaccionar gràcies a l'empenta d'un nombrós públic i a un parcial de 9-0 que tornava a deixar les coses igualades (22-23). Al descans s'hi arribava amb un mínim avantatge visitant (29-30).

La tensió va pujar a la represa. El joc dur es va imposar, especialment per part del Balaguer, que amb permisivitat arbitral es feia amb el control dels taulers i amb segones oportunitats per anotar després de rebot ofensiu. El Tremp, però, se seguia mostrant encertat en atac i sòlid en defensa, i el tercer període s'acabava amb avantatge visitant (41-44).

L'últim quart va estar dominat pel Balaguer, que es posava per davant per primer cop en el partit al minut 2 (45-44), aconseguint el màxim avantatge a falta de només un minut per disputar (53-49). Però el Tremp encara no havia dit l'última paraula. Oriol Ubach va aconseguir forçar una falta de tir des de la línia de 6,25, anotant tots tres tirs lliures (53-52).

A la jugada següent i després d'una bona defensa, Ruben Rodríguez va aconseguir un triple estratosfèric des de la cantonada per recuperar l'avantatge (53-55). Finalment, Jordi Ubach va aguantar la pressió per sentenciar amb dos tirs lliures (53-57) després de capturar un rebot defensiu en una nova bona defensa del conjunt pallarès.

Amb aquest valuós triomf, el Tremp surt reforçat de la complicada pista del Balaguer, amb 17 victòries i només 2 derrotes, liderant el grup 1 de la Tercera Catalana. La propera setmana el Natural Optics Pallars rep el CB Montblanc al pavelló del Juncar.