El passat mes de febrer es va confirmar l'inici de la reproducció de les primeres parelles de trencalòs, voltor negre i voltor comú a la Reserva Nacional de Caça de Boumort. Els responsables del seu seguiment van detectar dos nius ocupats de trencalòs. Així mateix, es va trobar també una primera parella de voltor negre covant el seu ou. El voltor comú també compta ja amb nombroses parelles que ja estan covant en aquestes dates.
L'any 2016 es va tancar amb bons resultats pel que fa a la nidificació de rapinyaires amenaçats a la RNC de Boumort. Concretament, dos parelles de trencalòs van criar amb èxit el seu poll, mentre que en el cas del voltor negre es va registrar un rècord històric amb l'envol de sis polls nascuts de forma natural a la Reserva i un setè nascut en captivitat a les instal·lacions de GREFA.
El seguiment del trencalòs el coordina el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i es duu a terme amb la col·laboració del Cos d'Agents Rurals i la RNC de Boumort. La Reserva manté un punt d'alimentació suplementària que ha jugat un paper molt important per a la conservació de l'espècie. Precisament en aquest punt s'hi troba el principal observatori de voltors de la Reserva, en el qual es pot gaudir de l'espectacle que ofereixen les quatre espècies de voltors del continent europeu quan baixen a alimentar-s'hi.
Altres espècies de rapinyaires que es reprodueixen a la RNC de Boumort són l'àguila daurada, l'àguila marcenca i el falcó pelegrí.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi