Dilluns, 22 de juliol de 2024
telefèric vall fosca

Els Bombers premien el responsable del telefèric de la Vall Fosca

Lluís Tohà posa a disposició dels agents el telefèric de la Vall Fosca sempre que cal per facilitar rescats en alta muntanya

Jordi Ubach Llorens 13 de març de 2017 a les 10:43
Lluís Tohà, al costat de l'alcalde de la Torre de Cabdella, rebent el reconeixement | Endesa
Lluís Tohà, treballador d'Endesa a la Vall Fosca i veí de Tremp, ha rebut aquest divendres una menció honorífica del cos de Bombers de la Generalitat per posar a disposició dels agents el telefèric de la Vall Fosca per tal de facilitar rescats en alta muntanya. Aquest reconeixement ha tingut lloc durant l'acte de lliurament de les Medalles d’Honor, mencions honorífiques i felicitacions del Cos de Bombers, que s'ha fet en motiu de la seva Festa Patronal.

En el decurs d'aquesta Festa Patronal, a banda de la concessió de medalles per antiguitat i per serveis especials als bombers, es concedeixen felicitacions i mencions a persones alienes al cos de Bombers i que han destacat per la seva predisposició, col·laboració i ajut envers situacions que han necessitat de l'actuació dels bombers i que, sense la qual, haguessin pogut esdevenir més perilloses o més llargues.


Tohà, que treballa a Endesa des de fa 27 anys, va començar la seva carrera a la Val d’Aran, i des de fa lustres desenvolupa la seva activitat professional a la Pobla de Segur, des d'on gestiona i comanda cinc centrals hidroelèctriques –amb 600 MW totals de potència- al Pallars Jussà. Precisament, el telefèric de la Vall Fosca, associat a l'activitat de la central d'Estany Gento-Sallente, és el que es posa en servei sempre que els Bombers ho demanen, a l'hora que sigui, qualsevol dia de l'any.

El telefèric, situat al terme municipal de la Torre de Cabdella, es va construir el 1981 i era un dels que tenia més càrrega d'Europa (fins a 25 tones). L'estació inferior està ubicada a la cota 1.770 metres, i la superior a 2.160 metres. Per tant, salva un desnivell de 390 metres. Des de 1991, durant els mesos d'estiu, està cedit al Patronat de Turisme de la Vall Fosca, que l'explota comercialment per a visites.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació