Dijous, 4 de juliol de 2024
meteorologia

El primer front deixa més de 20 centímetres de neu a les cotes més altes

La previsió és que la segona tongada de precipitacions, més forta que la d'avui, arribi divendres al vespre

Jordi Ubach Llorens 23 de març de 2017 a les 13:47
L'estació d'Espot s'ha beneficiat de la nevada d'aquesta matinada | Skipallars
El canvi de temps i les nevades anunciades ahir ja s'han fet notar a casa nostra. Aquest matí, els veïns de les zones més altes del Pallars s'han llevat amb una enfarinada que ha tenyit de blanc un paisatge que només unes hores enrere lluïa del tot primaveral. La nevada ha estat més contundent a partir dels 2.000 metres, on s'han acumulat més de 20 centímetres de neu nova.

Com de costum, les grans beneficiades de les nevades han estat les estacions d'esquí i els establiments turístics. Skipallars ha informat aquest matí que l'estació d'Espot ha acumulat 15 centímetres i Port Ainé 12, a l'espera del que pugui caure a partir de demà al vespre. En altres punts, com al Port de la Bonaigua o a Certascan, s'han acumulat uns 24 centímetres de neu nova fins a les 11h del matí.

 
Per aquesta tarda es preveu l'obertura de clarianes amb algun ruixat esporàdic. L'inestabilitat tornaria divendres a la tarda, amb els ruixats que avançaran d'est a oest a mesura que avanci la tarda i una cota de neu que se situaria al voltant dels 1.200 metres. Les temperatures seran semblants o lleugerament més baixes que les d'avui.

La nevada i les precipitacions persistiran fins la primera meitat de la jornada de dissabte, amb cotes que baixarien respecte divendres. Segons les previsions de MeteoPirineus Catalans, en finalitzar la setmana s'hauran pogut acumular fins a 50 centímetres de neu nova en alguns punts de l'Alt Pirineu.
 

VÍDEO: Predicció meteorològica al Pirineu per les properes hores

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació