Dijous, 4 de juliol de 2024
dis la teva!

Els alumnes de 4t d'ESO de l'INS Tremp visiten l'Arxiu Comarcal

Redacció 23 de març de 2017 a les 18:34
Un grup de 17 alumnes de 4t d'ESO de l'INS Tremp han visitat recentment les instal·lacions de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. Durant la vista, d'una hora i mitja, els alumnes visualitzen un vídeo explicatiu sobre què és un arxiu i la importància que ha tingut i té la el control i la preservació de la informació, i com hi ha una professió que treballa per la conservació i la difusió de la nostra memòria i la nostra història a la comarca del Jussà.

Els alumnes visiten els diferents àmbits i espais de l'Arxiu Comarcal i les diferents tasques de neteja, classificació, ordenació, descripció i digitalització del patrimoni documental. Especialment l'apartat de digitalització de fons audiovisuals amb els antics sistemes betes, VHS, etc, plaques de vidre, negatius en 35 mm, cintes de cassete d'àudio, etc. a formats digitals moderns com el TIF, JPEG, MPEG, etc.

 
Per finalitzar els alumnes poden treballar i profunditzar el que han après durant la visita al seu centre, amb un dossier didàctic que l'arxiu els facilita.
Arxiu Comarcal del Pallars Jussà
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació