Dilluns, 8 de juliol de 2024
bàsquet

Cara i creu pel Natural Optics Pallars Tremp davant el Fraga i el Reus

Els trempolins es deixen escapar la victòria dissabte al Juncar contra el líder (73-77) i vencen diumenge a la pista del Reus Deportiu en partit aplaçat (56-63)

Redacció 27 de març de 2017 a les 12:08
Els aficionats van gaudir d'un autèntic partidàs de bàsquet | Darío Albert
Cara i creu pel Natural Optics Pallars Tremp aquest cap de setmana. El dissabte l'equip rebia el líder de la categoria, el Penya Fragatina, amb la intenció de donar un cop sobre la taula i presentar la candidatura al campionat. Qui ho va acabar fent, però, van ser els visitants, que es van mostrar com un bloc sòlid i efectiu i es van emportar el triomf d'un pavelló del Juncar ple d'aficionats que van vibrar i gaudir d'un partit dels que fan escola.

Els pallaresos van començar més nerviosos que el Fraga, que es va endur el primer quart (12-13) després d'haver-lo arribat a dominar per sis punts (7-13). A l'inici del segon quart el Tremp va reaccionar i va assolir el seu màxim avantatge amb el 24-18. El Fraga, però, va aconseguir capgirar el marcador amb un parcial de de 2-13 (26-31) per acabar dominant a la mitja part (30-35).

El marge es va mantenir al tercer quart, molt igualat, on els dos equips van mesurar les seves forces preparant l'últim i decisiu quart (49-54). Els darrers deu minuts van ser de domini trempolí. El Natural Optics Pallars va arribar a l'últim minut de partit amb 5 punts a favor (68-63), però un triple i una cistella del Fraga als instants finals van portar el matx a la prórroga.

Amb la dinàmica favorable, el Fraga va jugar millor els minuts decisius i es va emportar el duel per un marcador final de 73-77. Amb aquest resultat, el Fraga es manté líder amb 2 derrotes, seguit del Tremp amb 3 i del Viladecans amb 4. La propera setmana el Tremp viatja a Vila-Seca i el Fraga rep el Viladecans en un partit clau per les aspiracions de tots tres equips.

Cal recordar que el primer classificat puja directament de categoria, el segon juga la promoció d'ascens i el tercer es queda sense premi.

Victòria a Reus en partit aplaçat (56-63)

L'endemà mateix, el Natural Optics Pallars es desplaçava a Reus per disputar el partit aplaçat corresponent a la jornada 19 a la pista del Reus Deportiu. No semblava una tasca fàcil, donat el desgast acumulat en el partit contra el Fraga i per les quatre baixes que presentava l'equip, que va comptar a més amb un jugador tocat. Els pallaresos van tirar d'orgull i a la heroica van començar bé el matx amb un parcial de 8-16 al primer quart.

L'equip es va refer i va vèncer a la pista del Reus Deportiu. Foto: Laia Nadal

El màxim avantatge va arribar a l'inici del segon quart (8-21), però el Reus es va refer i va retallar distàncies abans del descans (23-31). A la represa, fins i tot, els del Baix Camp van posar-se per primer cop per davant en el marcador (36-35) però Ruben Rodríguez, autor de 20 punts, i els triples de Jordi Ubach, que en va anotar cinc, mantenien l'equip (42-45).

L'últim període va tenir de tot. Els primers cinc minuts, de color local, ja que el Reus Deportiu es va tornar a posar per davant (50-48) a falta de cinc minuts pel final. El Tremp va capgirar novament el marcador (52-55) amb només dos minuts per disputar, distància que es mantindria fins els últims segons, en què Rodríguez va tornar a decidir amb una gran cistella que feia pujar el 56-60 a falta de pocs segons.

Al final, triomf per 56-63 per un Tremp que va poder salvar un matx complicat i que manté totes les opcions a falta de sis partits perquè finalitzi la competició.