Dimecres, 3 de juliol de 2024
carenes

La Caminada de les Carenes preveu superar els 600 inscrits

La prova s'ha presentat aquest dilluns a la Diputació de Lleida

Redacció 28 de març de 2017 a les 09:24
Presentació de la 8a Caminada de les Carenes a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
La Caminada de les Carenes, que uneix les poblacions del Pont de Suert i Tremp per camins tradicionals, ramaders i forestals, arriba a la 8a edició el pròxim dissabte, 8 d'abril. Organitzada pels ajuntaments de Tremp i El Pont de Suert conjuntament amb el Centre Excursionista Alta Ribagorça i la Societat Amics de la Muntanya (SAM), es tracta d'un recorregut de 50 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 2.150 metres i negatiu de 2.560 metres.

La prova, inclosa dins del Circuit Català de Caminades de Resistència 2017 (FEEC), consta de tres recorreguts alternatius i de diferent grau de dificultat. El primer circuit, el més llarg, és de 50 quilòmetres amb sortida des del Pont de Suert. El segon de 28,30 quilòmetres, amb sortida d'Adons. Finalment, la Carenetes, adreçada als infants i les famílies, consta d'un circuit de 9 quilòmetres des de Gurb fins a Tremp.


La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns en roda de premsa la presentació de la caminada. L'acte ha comptat amb la participació del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; de l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, i de l'alcalde del Pont de Suert, Jose Antonio Troguet, així com del regidor d'esports de Tremp, Francesc Castells, i del tècnic d'esports de Tremp, Jordi Fumàs.

El vicepresident tercer de la Diputacio de Lleida, Gerard Sabarich, ha afirmat que les Carenes és un exponent del senderisme al nostre territori, que ens descobreix els camins de ferradura dels nostres avantpassats alhora que gaudim de la natura i del paisatge d'aquestes dues comarques pirinenques. Tant l'alcalde de Tremp i diputat, Joan Ubach, com l'alcalde del Pont de Suert, Jose Antonio Troguet, han coincidit en destacar els atractius turístics i de lleure d'activitats com aquesta amb la finalitat de generar més oferta turística i econòmica per les dues comarques.

Les Carenes es poden fer caminant o corrent i aquesta és una de les claus de la prova, molt consolidada entre els habitants dels dos municipis, ja que compta amb un elevat nombre de participants. Entre els tres circuits es preveu la participació d'unes 600 persones. Com cada any, els organitzadors preveuen diferents punts d'avituallament al llarg del recorregut com també el transport amb autocars pels participants. La data límit d'inscripció és el 5 d'abril.
 

Inscripció a la Caminada de les Carenes 2017

Fotografies de l'edició de l'any passat

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació