Dijous, 21 de novembre de 2024
biodiversitat

​Sort participa en l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya

El document serà el full de ruta del Govern en matèria de conservació de la natura fins l'any 2030

ACN 6 d'abril de 2017 a les 14:21
Una quarantena de persones han assistit a la sessió participava | ACN
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha dut a terme aquest dijous a Sort una de les sis sessions del procés de participació pública per elaborar l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya per a la conservació de la natura. Aquesta sessió ha permès donar a conèixer la proposta preliminar de continguts del document i recollir les aportacions de la ciutadania, que es tindran en compte en la redacció final.

El procés compta també amb un formulari en línia on enviar aportacions, que aviat estarà disponible al web del departament. El document serà el full de ruta del Govern en matèria de conservació de la natura fins l'any 2030 i inclourà un primer Pla d'acció per al període 2017-2021.


Aquest Pla s'articula sobre els sis principis rectors que defineixen les prioritats de l'acció del Govern per conservar la natura i frenar la pèrdua de biodiversitat: el coneixement i la gestió de la informació sobre el patrimoni natural; la conservació dels hàbitats, les espècies i els processos ecològics; el model territorial; la integració de les polítiques sectorials; la governança; i la implicació social.

Cadascun d'aquests àmbits es desplega en objectius estratègics, objectius operatius i accions, que són l'expressió del canvi que persegueix l'Estratègia. La voluntat del Govern és poder disposar d'un projecte d'Estratègia abans de l'estiu i que quedi aprovat aquesta mateixa legislatura. 

Durant tot el procés es realitzaran cinc reunions informatives sectorials, adreçades a col·lectius específics; sis de territorials, obertes a qualsevol persona interessada; i tres de debat. Les reunions sectorials es faran per al parlamentaris i grups polítics; per al sector productiu; per a les entitats ambientals; per a l'administració local i per a membres del sector acadèmic i d'empreses relacionades amb la conservació del patrimoni natural. 

Finalment, les tres sessions de debat s'organitzaran en grups de treball paral·lels, classificats per àmbits de l'Estratègia (tractant 2 àmbits per sessió), i serviran per validar els objectius operatius proposats, recollir accions per a cadascun d'ells i prioritzar-les. Totes tres se celebraran al Museu Blau de Barcelona.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació