Dimecres, 3 de juliol de 2024
Setmana Santa

Les estacions d'esquí venen 85.000 forfets durant la Setmana Santa

Aquest Dilluns de Pasqua han posat punt i final a la temporada | El nivell de contractació d'activitats d'esports d'aventura arriba al 85%

ACN 18 d'abril de 2017 a les 08:57
Durant la Setmana Santa, les pistes d'esquí han venut uns 85.000 forfets | SkiPallars
Les estacions d'esquí de l'Alt Pirineu que restaven obertes al públic per aquestes dates han venut entre el dissabte 8 d'abril i el Dilluns de Pasqua al voltant d'uns 85.000 forfets, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Es tracta d'un nombre inferior al de l'any passat. La Setmana Santa del 2016 es va tancar amb uns 150.000 forfets venuts, mentre que per Pasqua de l'any 2015 la xifra va ser de 80.000. 

El Patronat de Turisme atribueix el menor nombre de forfets d'enguany en relació amb l'any 2016 al fet que la Setmana Santa ha caigut més tard en el calendari. Les estacions d'alpí de Baqueira Beret, Boí Taüll Resort, Port Ainé i Espot Esquí tanquen aquest dilluns la temporada 2016-2017 coincidint amb el període final d'aquesta Setmana Santa, tal com ja havien previst inicialment. 


Per fer balanç final de la temporada 2016-2017 caldrà esperar el resultat de cadascun dels centres d'hivern. A les pistes d'esquí d'Espot, Port Ainé i Tavascan, l'afluència de públic ha estat lleugerament superior a la temporada passada, quan el nombre d'esquiadors ja va créixer un 10% respecte al 2015. 

El director de Skipallars, Xavier Bigordà, ha assegurat que estan "molt contents" perquè per la Puríssima i Nadal "vam treballar bé" i les nevades posteriors han permès obrir les estacions gairebé sempre amb el 100% de les instal·lacions disponibles. A més, Bigordà constata que la despesa dels esquiadors ha augmentat. "Es nota que estem sortint de la crisi perquè la gent té més ganes de gastar", ha remarcat.

Setmana positiva per al turisme actiu

Pel que fa a les empreses de turisme actiu i d'esports d'aventura, cal dir que han tingut un nivell de contractació de serveis "molt bo" i amb un balanç positiu de l'arrencada de la temporada que ha suposat aquesta Setmana Santa. L'Associació d'Empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà calcula que han estat entre el 80 i el 85% de la seva capacitat de servei, la qual cosa representa entre un cinc i un 8% més que l'any passat, segons ha destacat el president de l'associació, Florido Dolcet.

Aquest any, el conjunt de les comarques de Lleida disposa d'una oferta de 230 empreses de turisme actiu i esports d'aventura, les quals esperen poder oferir durant tota la temporada més de 700.000 serveis.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació