Dimecres, 3 de juliol de 2024
literatura

La sortenca Maria Dolors Millat presenta «La filla del Nord» al seu poble natal

La problemàtica dels indis del nord del Canadà és el rerefons de l'última novel·la de Millat

Redacció 18 d'abril de 2017 a les 10:01
La Bilbioteca de Sort va acollir l'acte de presentació | Biblioteca de Sort
Jornada especial per a l'escriptora Maria Dolors Millat que, aquest dijous, va presentar la seva última novel·la a la biblioteca del seu poble natal. La filla del Nord està basada en la història de Berthie, una jove que per primera vegada pren les regnes de la seva vida i decideix sumir-se en viatge pels escenaris de la seva infantesa. 

La presentació del llibre va anar a càrrec de l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, el narrador i filòleg Carles Alcoy i la pròpia escriptora. Monterde va elogiar la intensitat de la trama i va destacar el realisme que impregna la novel·la en la seva descripció d'indrets i geografies. L'acte, en el qual van assistir-hi una quarantena de persones, va finalitzar amb la lectura d'alguns episodis de la novel·la, a càrrec d'Alcoy.


Maria Dolors Millat Llusà (Sort, 29 de maig de 1953) és escriptora, poeta i docent, llicenciada en història antiga per la Universitat de Barcelona. El 1987 va marxar a viure a Montréal, on va entrar en contacte amb els tallers d'escriptura creativa. La problemàtica dels indis del nord del Canadà és el rerefons de l'última novel·la de Millat, una història d'amor, amistat i de superació personal d'una jove que viu a Nova York.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació