El Pla de Seguiment de la Biodiversitat del
Parc Natural de l'Alt Pirineu 2005-2015 destaca que l'estat de conservació del 83% dels elements propis dels medis aquàtics avaluats és desfavorable. Tampoc ho és el d'algunes espècies de fauna emblemàtiques del Parc Natural, com el gall fer. Per al 100% de les espècies d'ungulats avaluats no s'han assolit els objectius de gestió proposats.
Pel que fa als èxits que destaca l'estudi, el 57% de les espècies de flora avaluades presenten un estat de conservació favorable, així com algunes de les espècies de fauna com ara el trencalòs, la perdiu blanca i l'ós bru. L'estudi també destaca, per la seva importància dins la comunitat, els boscos de ribera i l'almesquera.
El Pla de Seguiment de la Biodiversitat del Parc planteja un seguit d'accions de millora. Entre les més destacades hi ha la millora de la cartografia de detall de la distribució de la sargantana pallaresa dins el Parc. Una altra acció de millora que destaca és la inclusió dels diversos elements d'interès dels espais Xarxa Natura 2000 Alt Pallars i la Torrassa que encara no estan inclosos i revisar la presència o la periodicitat de seguiment d'alguns elements.
El Pla de Seguiment de la Biodiversitat és una eina que utilitza el seguiment de diversos paràmetres biològics d'alguns hàbitats i espècies presents al Parc Natural de l'Alt Pirineu per, bàsicament, avaluar la gestió i l'estat de conservació o grau d'assoliment dels objectius de gestió dels elements de la biodiversitat prioritaris presents.
Els objectius del pla són avaluar la gestió que es duu a terme a l'espai i detectar problemes de conservació en algun dels elements presents a l'espai.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi