Dijous, 4 de juliol de 2024
esquí

Les estacions d'esquí pallareses tanquen una excepcional temporada de neu

Espot, Port Ainé i Tavascan freguen juntes els 200.000 forfets venuts en el conjunt de la temporada | Port Ainé ha mantingut el 100% de pistes obertes gairebé fins l'últim dia

Jordi Ubach Llorens 20 d'abril de 2017 a les 11:23
Les estacions pallareses han tancat una bona temporada de neu | Skipallars
Un cop acabada la temporada i amb els recomptes de visitants fets i analitzats, els complexes hivernals del Pallars Sobirà han fet públics els seus resultats. Uns comptes positius, segons el que es desprèn de les xifres, que indiquen que les estacions d'Espot, Port Ainé i Tavascan han rebut un total de 196.551 persones aquesta temporada, des del pont de novembre fins el 17 d'abril.

D'aquestes, 179.551 han visitat les estacions d'Espot i Port Ainé, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), el que significa un 1,08% d'increment respecte l'any anterior, consolidant el creixement dels últims anys. Els millors resultats a Skipallars s'han obtingut durant el pont de la Puríssima i les vacances nadalenques, en què es van aconseguir xifres bastant superiors a les de l'any passat: durant el Nadal i Reis es va registrar un increment d’un 44% de visitants respecte a la temporada anterior.


Exceptuant l'estació de Tavascan, que va patir l'escassetat de nevades a l'inici de temporada, cal destacar que en general s'han mantingut importants gruixos a les estacions pallareses. Port Ainé, per exemple, ha estat l'única estació de la península que ha mantingut el 100% de pistes obertes gairebé fins al darrer dia de la temporada.
 
L'estació de Tavascan, de la seva banda, ha tornat a registrar enguany una bona afluència de públic que, des de fa unes temporades, manté una tònica ascendent. Això se certifica amb l'expedició de gairebé 9.400 forfets entre l'àrea alpina (uns 6.900 forfets) i la nòrdica (uns 2.500) i uns 17.000 visitants en total. Els 9.400 forfets expedits es queden a només 600 dels 10.000 venuts la temporada passada.

Aquestes xifres són destacables ja que aquesta temporada s'ha començat amb molt de retard arran de la manca de nevades fins a mitjans de gener, la qual cosa va provocar la pèrdua dels nombrosos usuaris que se solen acumular pel pont de la Constitució i per les festes nadalenques. Aquest mal inici s'ha compensat per una destacable major afluència de públic els mesos de febrer, març i abril.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació