Dilluns, 22 de juliol de 2024
corder

​La 3a festa «Pallars Terra de Corder» servirà unes 700 racions de caldereta

L'esdeveniment se celebrarà a Tremp el pròxim diumenge 30 d'abril

Redacció 20 d'abril de 2017 a les 17:55
La presentació ha tingut lloc a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
En el marc de la campanya de valorització gastronòmica al Pallars que té com a protagonista la carn de corder, la capital del Pallars Jussà ja prepara la tercera edició de la festa Pallars Terra de Corder. Així, el proper diumenge, 30 d’abril, el parc del Pinell de Tremp acollirà més de mig miler de persones que gaudiran de l'excel·lent qualitat del corder pallarès. La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació d'aquesta edició.

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha ressaltat que any rere any s'incrementen el nombre de tiquets de venda del dinar. Aquest any, ha dit, s'espera vendre uns 700 tiquets. El plat fort del dinar, acte central de la festa, serà la caldereta de corder, que se servirà en un plat de ceràmica editat especialment per a aquesta tercera edició de l'esdeveniment. A més, hi haurà escalivada amb corder rostit, de primer, postres, pa i beguda.


Tal i com ha destacat el vicepresident de la Diputació, Gerard Sabarich, aquesta és una festa que posa en valor un gran producte de qualitat, com és la carn de corder. La Diputació de Lleida promociona turísticament la cultura i gastronomia lleidatana a través de les fires que organitzen els ajuntaments arreu del territori lleidatà, del programa "Aliments, territori i tu" i de la marca "Ara Lleida".

En aquesta ocasió, la cuina anirà a càrrec dels restauradors de l'Associació de Professionals de l'Àmbit Turístic del Pallars Jussà (Apat) i com sempre, els corders que es cuinaran són provinents de diferents explotacions  ramaderes de la comarca. La regidora d promoció Econòmica, Anna Ritz, i la tècnica Dolors Etxalar han anat desgranat la resta del programa d'activitats relacionades amb aquesta festa que involucra tota la comarca del Pallars Jussà.
 

Corders rostint-se durant la primera festa al parc del Pinell de Tremp. Foto: Ajuntament de Tremp


L'ovella ripollesa, convidada

Durant la resta del dia s'han programat activitats per a diferents públics que giraran entorn a la cultura i tradició ramadera al Pallars i també a la resta de Catalunya. Precisament, enguany s'ha convidat l'ovella ripollesa, una altra raça autòctona catalana i amb el suport del Consorci de Desenvolupament del Ripollès s'han programat actes com una demostració de xolla amb la participació del campió de Catalunya d'esquilar ovelles, el ripollès Martí Vila.

A més d'una cercavila amb els gegants i els capgrossos d'ovella xisqueta (Xica i Furro), un taller d'elaboració de tripeta i un taller per a nens i nenes, la festa també comptarà amb la participació de diferents productors adherits al programa Al teu gust, que vendran i promocionaran els seus embotits, vins i cerveses.

Com a novetat d'aquest any, l'Associació de productors d'oví del Pallars (Aprovi) i l'Ajuntament de Tremp han convidat les escoles i centres de secundària de la comarca a oferir carn de corder als menjadors escolars. Els centres s'han implicat i durant aquest mes serviran als alumnes plats elaborats amb carn de corder i oferiran xerrades a càrrec dels mateixos ramaders.

També amb l'objectiu d'implicar al comerç local i fer-lo partícip d'aquest esdeveniment, s'ha organitzat des de l'Ajuntament de Tremp un concurs d'aparadors amb elements relacionats amb el corder, els ramats i els pastors. Ja hi ha diverses botigues inscrites i a partir de la setmana entrant ja es podran veure.

Campanya al bus d'Alsa

L'Ajuntament de Tremp ha engegat una campanya en forma de concurs per promocionar la festa a través de la companyia d'autobusos Alsa. El concurs consisteix en publicar a les xarxes socials una fotografia del bus, acompanyada de l'etiqueta #buscorder. Entre els participants se sortejaran dos tiquets per dinar a la festa Pallars Terra de Corder.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació