Les gelades que es van registrar a la Conca de Tremp la matinada del passat divendres han afectat de forma desigual els conreus de vinya, fruita dolça i cereals de la comarca. Així, s'estima que la gelada ha afectat especialment un 50% de la vinya de la zona, on es concentren fins a vuit cellers de la subzona Pallars, denominació d'origen Costers del Segre.
Les explotacions més afectades han estat les situades a les parts més fondes de la conca. La gelada ha estat inesperada, ja que no és habitual que es registrin temperatures sota zero a finals del mes d'abril. Encara és aviat per avaluar els danys, ja que fins al moment de collir no es podran valorar les pèrdues reals.
Durant aquesta setmana els pagesos examinaran les seves vinyes després de netejar-les per calcular en quin grau ha estat danyada la seva producció.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi