Dilluns, 1 de juliol de 2024
Arxiu comarcal

Sarroca de Bellera ingressa el fons municipal a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

És el setè muncipi de la comarca que cedeix el seu fons municipal a l'arxiu

Darío Albert 2 de maig de 2017 a les 16:45
Aranda i Lloret signant la cessió del fons documental | Darío Albert
L'Ajuntament de Sarroca de Bellera cedeix el seu fons de documentació municipal a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. Aquest dimarts, l'alcalde del municipi, Josep Ramon Lloret i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, han signat el conveni de cessió. 

La documentació ingressada, que data del 1875 al 2000, té un volum aproximat de 120 capses d'arxiu, que equivalen a 12 metres lineals de documentació. Molta documentació es troba en mal estat de conservació, bruta i desordenada, fet que dificulta la seva classificació. 


La documentació ingressada procedeix dels antics municipis de la Batlliu de Sas, Benés, Manyanet i la pròpia Sarroca de Bellera. Segons el director de l'Arxiu, Fernando Lázaro, en el fons cedit hi destaquen els documents propis dels padrons, els expedients de quintes i els registres fiscals. 

Sarroca de Bellera és el setè municipi del Pallars Jussà que cedeix el fons documental a l'arxiu, després que al passat ho fessin els ajuntaments de Tremp, Talarn, Llimiana, Salàs del Pallars, Senterada i el Castell de Mur. 

Aranda ha fet afirmat que el Consell Comarcal està treballant perquè tots els municipis de la comarca cedeixin el seu fons documental a l'arxiu. El president de l'ens veu possible que aquesta fita arribi en els propers dos anys. L'alcalde de Sarroca de Bellera, Josep Ramon Lloret, ha destacat la importància de la cessió del fons documental, sobretot pel que fa a la seva conservació i classificació. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació