Dimecres, 3 de juliol de 2024
autopista Elèctrica

Veïns del Jussà es mobilitzen contra l'augment de capacitat de la línia elèctrica de la Pobla

Registrarà peticions als tres ajuntaments afectats i al Consell Comarcal perquè aquestes administracions es posicionin | La plataforma preveu organitzar "accions de lluita social i col·lectiva per aturar l'obra"

Redacció 14 de maig de 2017 a les 11:42
Els veïns reunits en assemblea a la Pobla de Segur | Plataforma contra l'Autopista Elèctrica
Un grup de veïns del Pallars Jussà ha començat a mobilitzar-se contra el projecte que preveu augmentar la capacitat de transport de la línia elèctrica que va de Foradada (Noguera) a la Pobla de Segur, promogut per Red Eléctrica de España (REE). La Plataforma contra l'autopista elèctrica del Pallars s'ha reunit aquest divendres al vespre a la Pobla de Segur per "posar en comú la situació del projecte de recreixement de la línia i organitzar accions de lluita social i col·lectiva per aturar l'obra".

De moment, la Plataforma ha anunciat que el proper dimecres registrarà als tres ajuntaments afectats -Conca de Dalt, Tremp i la Pobla de Segur- i al Consell Comarcal del Pallars Jussà peticions perquè aquestes administracions es posicionin respecte a l'aprovació de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) per part de la Generalitat.


La Plataforma recorda que el passat 7 d'abril, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya feia pública la Resolució TES/707/2017, de 16 de febrer, per la qual es feia públic l'Acord de declaració d'impacte ambiental del Projecte d'augment de capacitat de transport de la línia elèctrica aèria Foradada - la Pobla de Segur fins a 220 kV, als termes municipals de Conca de Dalt, Tremp i la Pobla de Segur.

L'entitat assegura que, segons això, el Departament de Territori i Sostenibilitat resolia amb la qualificació de "favorable" la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) del projecte de REE, però acceptant que la pròpia DIA ometia informació respecte la distància de la línia i dels suports a determinats nuclis i cases habitades, per exemple.

Des de la Plataforma afirmen que "no s'entén com la Generalitat ha pogut aprovar la DIA, quan el propi Departament considera que hi ha determinats aspectes que no han estat prou desenvolupats i estudiats". 

Durant l'assemblea d'aquest divendres també es van posar sobre la taula determinades accions socials de protesta per tal de donar a conèixer a la societat del Pallars "la problemàtica general que hi ha darrera del recreixement de línies elèctriques", segons assegura la Plataforma.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació