Dijous, 4 de juliol de 2024
futbol

Campions i a Segona!

El CF Tremp empata a Anglesola i es proclama campió de lliga quan falten dos jornades per acabar la temporada | L'equip trempolí torna a Segona Catalana dos anys després de perdre la categoria

Jordi Ubach Llorens 15 de maig de 2017 a les 11:10
La plantilla del CF Tremp celebrant el títol i l'ascens a Anglesola | Pilar Cases
El CF Tremp tornarà a jugar a Segona Catalana dos anys després de perdre la categoria. Ho farà amb un projecte renovat, amb jugadors joves i de la casa i amb la moral pels núvols després d'aconseguir el títol del grup 14 de la Tercera Catalana. Tot i empatar ahir a 2 al camp de l'Angulària, els trempolins van celebrar el títol de lliga el dia de Sant Bonifaci, copatró de Tremp, gràcies a la derrota del seu immediat perseguidor, el Vallfogona de Balaguer, a casa davant el Bellcairenc (1-2).

Aquesta combinació de resultats permet el Tremp celebrar la lliga i l'ascens quan encara falten dos jornades per finalitzar la competició. Cinc punts separen tots dos equips (71 i 66), però al Vallfogona només li queda un partit per disputar, ja que la setmana que ve descansa. La distància de punts, doncs, és insalvable, i fa que el Tremp pugui cantar la victòria abans d'hora i amb dos partits per jugar.

Pel que fa al matx, va ser molt disputat i ben jugat per part de dos equips que van demostrar per què es troben a la zona alta de la taula. Jonatan va avançar els trempolins al minut 1, però els locals van reaccionar per empatar al minut 11, un resultat que no es mouria fins el minut 81 quan Fernández va fer pujar el 1-2 al marcador. Quan tot semblava que acabaria amb els tres punts viatjant cap al Pallars, l'Angulària va empatar en el temps afegit (2-2).

Tot i no poder certificar el campionat i l'ascens amb el propi triomf, a l'equip li quedava esperar la derrota del seu immediat perseguidor, el Vallfogona de Balaguer, que jugava a casa davant el quart classificat, el Bellcairenc. Les notícies que arribaven eren bones i es van confirmar amb el xiulet final. Els visitants vencien a Vallfogona per 1 gol a 2, una victòria que donava la lliga i l'ascens de forma matemàtica al Tremp, que ho celebrava a Anglesola.

Victòria del Pobla i derrota del Rialp

Qui continuarà jugant a Tercera Catalana la temporada que ve és el Pobla, que va véncer a Torà per 2 gols a 4. Molleví va avançar els pallaresos al minut 15, però només cinc minuts més tard els locals empataven el matx. Rachid, al 44', tornava a donar avantatge als poblatans amb l'1 a 2, resultat amb el que s'arribaria al descans.

Als 11 minuts de la represa, Vila feia el gol de la tranquil·litat (1-3), però el Torà no donava el seu braç a tòrcer i marcava el 2-3 al minut 65. Deniz, a falta de 13 minuts pel final, feia pujar el definitiu 2-4 al marcador. El Pobla es manté a la 5a plaça amb 50 punts.

El Rialp, de la seva banda, va perdre a Butsènit per 3 gols a 1. Els locals van dominar el matx amb autoritat a la primera meitat posant-se 2-0 a favor. Després del descans, els locals es van relaxar i el Rialp va marcar el 2-1 per mitjà d'Alejandro, però el Butsènit va sentenciar al minut 71 amb el tercer gol.

Els del Pallars Sobirà acabaran la lliga cuers i certificant el seu descens a Quarta Catalana, competició a la que ja estan abocats des de fa unes quantes jornades.