Dilluns, 8 de juliol de 2024
bàsquet

El Natural Optics Pallars Tremp diu adéu a l'ascens a Viladecans (52-47)

Els trempolins es jugaven quedar segons, plaça que dóna accés a la promoció d'ascens a Segona Catalana | Un mal inici va condemnar el Tremp, que jugarà un any més a Tercera Catalana

Redacció 15 de maig de 2017 a les 11:41

Derrota dolorosa del Natural Optics Pallars Tremp a la pista del Viladecans BM per cinc punts de diferència (52-47). Els trempolins es jugaven el tot o res en l'últim partit de lliga, una "final" entre dos dels millors equips de la competició que buscaven la plaça lliure que dóna accés a la promoció d'ascens a Segona Catalana.

El triomf valia a tots dos equips i els nervis propis d'un partit d'aquestes característiques es van fer notar en un inici amb imprecisions per part de tots dos conjunts. Els locals es van refer abans, i remolcats per un pavelló ple a vessar i amb un ambient propi de les grans ocasions, van aconseguir els primers avantatges gràcies a cistelles fàcils. El primer període acabaria 15-9.

Al segon quart el Viladecans va eixamplar la diferència, amb un màxim avantatge d'11 punts (31-20) amb el que s'arribava al descans. Molt havien de canviar les coses a la represa si el conjunt pallarès volia optar a l'anhelat ascens. No semblava la millor manera de fer-ho encaixar un triple en el primer atac dels locals, que posava el màxim avantatge en el marcador (34-20) només començar el tercer període.

Però el Tremp no havia dit l'última paraula, i a base d'una bona defensa, va anar retallant les diferències fins posar-se a només un punt (42-41) a falta de vuit minuts per la finalització del partit. Quan el Tremp tenia el Viladecans contra les cordes, un triple dels locals va tornar a posar-los al partit (45-41) i a tornar-los la confiança.

L'intercanvi de cistelles fins a l'acabar el partit va afavorir els locals, que celebraven amb un públic entregat la victòria (52-47) que els donava el segon lloc i la promoció d'ascens. La vessant més dolça de l'esport contrastava amb les llàgrimes de bona part dels jugadors del Tremp, que veien com es quedaven a només cinc punts d'aconseguir l'objectiu que han perseguit durant tota la temporada.