REDACCIÓ | A través del projecte '
Al teu gust', aliments del Pallars, 4 ajuntaments i 19 restaurants de la comarca engeguen una campanya gastronòmica per posar en valor la cuina pallaresa tot vinculant-la a les fires de bestiar que es feien al Pallars Jussà, molt importants durant el segle XIX i primera meitat del segle XX.
Aquesta acció agrupa productors i restauradors adherits al projecte 'Al teu gust' i té com a objectiu principal atreure visitants durant els mesos de tardor i donar a conèixer algunes de les fires ramaderes més importants del Pallars Jussà.
Amb la idea de recuperar la cuina tradicional que s´oferia als firandants, els restaurants participants han preparat diferents menús basats en productes de proximitat i de qualitat excel·lent, i que rememoren una cuina de qualitat i contundent.
La Cuina de fira es podrà gaudir al Pallars Jussà durant els caps de setmana de les Fires de la Pobleta de Bellveí, del Codony de Tremp, de Salàs de Pallars i de Sant Martí de Talarn, i en alguns restaurants també durant el mes d´octubre i fins a mitjans de novembre.
Durant aquestes fires i amb l´objectiu de reforçar la campanya, els diferents ajuntaments organitzadors, programen actes relacionats amb aquesta Cuina de Fira. El primer d´aquests actes serà una conferència a càrrec de Francesc Farràs, historiador, i Núria Casaubón, cuinera, el dia 5 d´octubre, a la Fira de la Pobleta de Bellveí.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi