El
Parc Natural de l'Alt Pirineu ha organitzat un monogràfic sobre la cuina amb productes locals d'aquest àmbit per tal de valoritzar-los i convertir-los en una eina de desenvolupament local. Entre els productes seleccionats destaquen la truita de la piscifactoria de Tavascan, els formatges de producció local, les carns de corder, poltre o vedella, i com a condiments licors com la cervesa artesana o les espècies del Parc de les Olors d'Araós.
El director del Parc Natural, Marc Garriga, ha explicat que promovent l'ús a les cuines dels restaurants de la comarca d'aquests productes s'està contribuint al manteniment de l'activitat agrícola i ramadera, essencials per la conservació i sostenibilitat del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Aquesta jornada s'ha emmarcat dins de la celebració del Dia europeu dels Parcs, que té com un dels objectius mostrar com els parcs promouen la sostenibilitat en les comunitats locals.
El monogràfic de cuina, impartit per Mariano Gonzalvo, estava adreçat a restauradors professionals per tal que puguin desenvolupar aquests plats i incorporar-los a la seva carta. Durant la jornada s'ha treballat amb peix de muntanya: truita fumada amb formatge d'ovella. Gonzalvo també ha elaborat receptes de carns: poltre amb cervesa i poma, corder amb alls i patates i vedella amb verdures. Per les postres han reservat el iogurt, elaborat a Ainet.
Mostra de productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu que s'han utilitzat pel curs. Foto: ACN
Amb l'objectiu de fomentar els productes que s'elaboren al Parc Natural de l'Alt Pirineu, aquest diumenge, tindrà lloc la Fira de l'Ovella aranesa a Arrós. Aquesta fira inclou activitats relacionades amb la ramaderia i els oficis tradicionals i una mostra de productes agroalimentaris i artesanals de l'àmbit del Parc.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi